milanović hčsp hdz domoljubna koalicija karamarko luka podrug

Hrvatski premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović opet je napao Domoljubnu koaliciju zbog prisutstva Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) u toj koaliciji.

Milanović je predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka nazvao “crnokošuljašem”, te rekao da su on, predsjednica HNS-a Vesna Pusić i još neki brana dolasku ustaških stranaka na vlast.

“Jedina prava brana dolasku crnokošuljaša na vlast u Hrvatskoj, u jednoj širokoj lepezi crnokošuljaša, mrzitelja, proustaških stranaka, otvoreno ustaških stranaka, sam ja osobno Zoran Milanović i Vesna Pusić i još nekoliko ljudi. I to je zadatak koji vidim jednako važnim kao i zadatak da Hrvatska nastavi rasti. I isto tako da Hrvatsku ne gurnem u najsmrdljiviji Balkan, da se nitko ne uvrijedi, da Hrvatsku pomičemo prema zapadnim vrijednostima tamo gdje je Hrvatskoj i mjesto jer to Hrvatska zaslužuje. Nadam se da i ljudi u ovom kraju u Križevcima znaju s kim su u koaliciji i tko su prvaci stranke koja je s HDZ-om u koaliciji. Dakle s najcrnjim desničarima u Hrvatskoj, s ljudima koji slave dan osnivanja ustaške države, koji slave genocide i koji imaju svoje službene stranačke prostorije poljepljene slikama Ante Pavelića”, izjavio je Milanović za HRT, aludirajući na prisutstvo HČSP-a u Domoljubnoj koaliciji.

Naime, politički tajnik HČSP-a Luka Podrug nalazi na listi Domoljubne koalicije u X. izbornoj jedinici, te ima vrlo izglednu priliku vratiti HČSP i izvorno pravaštvo u Hrvatski sabor.

Podsjetimo, Milanović je i jučer napao Domoljubnu koaliciju . “Nas prozivaju da komentiramo fantomsku koaliciju u budućnosti (s HDSSB-om), a HDZ je stranka koja je već u koaliciji s HČSP-om. To treba ponoviti jer je to stranka koja veliča Antu Pavelića, to su njihovi koalicijski partneri i s njima su na listi”, rekao je jučer Milanović.

>>> HČSP odgovorio Milanoviću: Hrvati izlaze zajedno na izbore, a jugokomunisti će biti poraženi. Neće vam pomoći ni američki agitprop!

Na te izjave reagirali su iz HČSP-a te rekli kako Hrvati izlaze zajedno na izbore, a da će jugokomunisti biti poraženi. “Milanović bi radije da je HČSP skupina naivaca koja će u ovom odsudnom trenutku za Hrvatsku ići samostalno na izbore i tako neizravno raditi za njega kako bi mu naši propali glasovi osigurali još jedan mandat kao na prošlim izborima, kada je 150.000 tih pravaških glasova i 15 saborskih mandata pripalo Kukuriku koaliciji. Ne, druže Milanoviću, taj film više nećete gledati. Hrvati izlaze zajedno na izbore, a jugokomunistička reakcija će zbog toga biti hametice poražena i otpremljena u hrvatsku negativnu povijest, zauvijek. Nikakav agitprop, pa ni američki vas ne može spasiti”, poručili su HČSP-ovci u priopćenju za javnost.

Izvor: Sloboda.hr/HRT