vrijeme danas oluja kiša

U nekim dijelovima Hrvatske već će danas, a ostalima sutra, početi novo kišno razdoblje, a MeteoAlarm je objavio crveno upozorenje na opasne vremenske pojave.

Najviše oborina, prema karti Meteoalarma, očekuje se u Istri, na sjevernom Jadranu i dijelu Dalmacije te u gorskom području. Stranica posebno ističe riječku i splitsku regiju, a potom karlovačku i gospićku, donosi tportal.

U samo nekoliko sati mjestimično bi moglo pasti i više od 50 litara kiše po četvornome metru.

Nevremena bi moglo biti i u gorskoj Hrvatskoj te na karlovačkom području, a moglo bi biti i materijalnih šteta. Kiše će potrajati do ponedjeljka, a od utorka bi se vrijeme moglo stabilizirati.

Znatno manje kiše bit će u sjevernim dijelovima zemlje u zagrebačkoj i varaždinskoj regiji. Na sreću, u područjima koja su nedavno pretrpjela najviše štete zbog poplava, oborina će biti znatno manje.

vrijeme danas oluja kiša

Prisjetimo se, crveno upozorenje u svom opisu navodi: vrijeme je izuzetno opasno. Prognoziran je iznimno intenzivan meteorološki događaj. Velika šteta i nezgode mogući su na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete koje izdaju vaša državna tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere.