marko melčić sdp

Iz SDP-a se najavljuje da bi se izborna skupština stranke mogla održati do kraja veljače.

SDP-ovac Marko Melčić, koji je u zadnje vrijeme vrlo kritičan prema aktualnom vodstvu stranke, nije ju štedio ni jutros gostujući u Studiju 4 HRT-a.

Upitan što možemo iščitati iz ranog sazivanja skupštine SDP-a, odnosno što se time želi poručiti, Melčić odgovara da “to forsira Zoran Milanović, on ima ideju napraviti nekakav blitzkrieg, možda prođe i bez protukandidata”.

“Zoran Milanović nije omiljen, mislim da će učiniti svašta”, kazao je Melčić, najavljujući da bi za dan dva mogli vjerojatno u javnost istupiti još neki članovi SDP-a.

Kao izgledne kandidate vidi Komadinu, Bernardića i Rajka Ostojića, no bit će vjerojatno više kandidata, a vjeruje da će pobijediti Komadina.

“Ovi koji su gubitnici više ovdje ne trebaju biti” ocijenio je Melčić i dodao kako vjeruje da će na izboru za predsjednika stranke pobijediti Zlatko Komadina. Smatra da Milanović još uvijek vjeruje da će srušiti novu Vladu iako je Melčićevo mišljenje da će SDP četiri godine provesti u oporbi.

“Mislim da bi taj čovjek koji bi bio šef vlade morao imati više iskustva u poslovnom sektoru od ambulantne prodaje usisavača, a to je jedino što je Milanović radio”, rekao je Melčić.

Obersnelove objave na društvenim mrežama Melčić je komentirao: “Obersnel nije svjestan što je internet i Twitter”.

“To je malo brutalno” rekao je Melčić za objavu riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela koji je na Twitteru Baldasara usporedio sa “štakorima koji prvi napuštaju brod”. Kazao je i da je Obersnel potom “malo reterirao” te mu poručio da se ne može “takva zezancija” staviti na internet, a da se ne očekuje nekakav odjek.

Za Milanku Opačić rekao je da je partijska sponzoruša već 20 godina, ona jako dobro živi od toga, dobro se oblači i nije omiljena u stranci. “Milanku je uvijek na funkcije stavljao šef stranke. Najprije Ivica Račan, a sad i Zoran, i ona jako dobro živi od toga, dobro se oblači. Potužila se pred neki dan – što ćemo sad kad nam smanje plaće?”

Kazao je da s njom nikada nije bio u kontaktu, jer se ona uvijek držala uskog kruga, a Bernardić i ostali su ju mogli rušiti na zadnjoj konvenciji ali su odustali da ne ljute šefa.

Za podjele u društvu Melčić krivi Milanovića. “Milanović je kriv s njegovim ‘mi ili oni’ za podjele”, kazao je dugogodišnji SDP-ovac.

Zoran Milanović je od 2011. izgubio sve izbore

Marko Melčić na svojem je Facebooku napisao između ostalog za Milanovića:

“Zoran Milanović je od 2011 izgubio SVE izbore, čak 5 njih, ali je uspješno izbjegavao analize i rasprave zbog čega je do toga došlo. Autoritativno je osobno vodio stranku i zaobilazio je stranačka tijela. Tako da je osobno i odgovoran za sve te izborne poraze. Na Zapadu je uobičajeno da politički lideri koji izgube izbore podnose ostavke no to Zoranu Milanoviću ne pada ni na pamet.”

“Njemu se omilio šefovski slatki život sa luksuznim ručkovima u Taču i večerama u Asu, putovanjima, skijanjima, ljetovanjima i ne želi se toga odreći. U SAD je ograničenje na dva uzastopna mandata, pa su tako funkciju napustili Bill Clinton i uskoro će Barack Obama. Iako bi s lakoćom bili ponovno izabrani. Samo bi Zoran Milanović htio biti doživotni predsjednik kao drug J.B. Tito. Ili Maocetung. Ili Leonid Brežnjev.”

Milanka je uvijek bila na funkciji milošću šefa SDP-a

“Još je više pretjerala Milanka Opačić koja je Baldasaru poručila da neka ide van iz SDP! Što je skandalozno. Baldasar je neposredno izabran od građana, a Milanka je uvijek bila na funkciji milošću šefa bio to Ivica Račan ili sada Zoran Milanović. Milanka i još neki žele od vrha SDP napraviti zatvoreni krug funkcionera koji dobro žive desetljećima. Bedem ljubavi.”

“I među prvima se bunila protiv najavljenog sniženja plaće zastupnicima. Najzabavije je da se na konzultacijama kod Predsjednice u razgovoru Zoka žalio da što će on sad ako više ne bude premijer, život je skup, da šalje sina na školovanje u Bruxelles i otkud to platiti. Upitno je i dokle će mu Dinko Suton, financijski direktor SDP plaćati ručkove u Taču iz partijske blagajne. Uz Milanku tu su i zagorski domobrani bivši članovi HDZ mladeži, a sada nesposobni Zokijevi ministri zaslužni za podbačaj vlade.”

Izvor: Sloboda.hr/Narod/HRT