martina dalić, lex agrokor, agrokor

Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić je u neformalnom razgovoru s potpredsjednikom Hrvatske gospodarske komore Josipom Zaherom otkrila vjerojatno i više nego što je namjeravala, a snimila ju je kamera Nove TV.

Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher, inače također jedan od bivših direktora Ivice Todorića, upitao je ministricu Martinu Dalić je li sve riješeno.

“Je, mo’š si misliti. Sad se uzdamo u svetog Antu”, kazala je ministrica kroz smijeh. Ne zna se je li pritom mislila na novog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka, ali snimka je svakako zanimljiva za pogledati.

Podsjetimo, Ante Ramljak se u utorak tijekom popodneva obratio javnosti, kratko nakon što je agencija Moody’s opet snizila kreditni rejting Agrokora za jedan stupanj – s Caa1 na Caa2 te podigla vjerojatnost njegova stečaja s Caa1-PD na CA-PD, zadržavši negativne izglede.

Iako su iz Moody’sa pad kreditnog rejtinga objasnili riječima da je to “odraz na kompanijino podnošenje zahtjeva za restrukturiranje prema novom hrvatskom zakonu, što prema nama znači da je bankrot vrlo izgledan”, vladin povjerenik je na konferenciji za medije kazao kako je to njihovo mišljenje te da ga ono ne zabrinjava.

Ramljak je javnost izvijestio kako je proveo dan u razgovorima s predsjednicima Uprava svih kompanija u Agrokoru te da je situacija je nakon deblokade računa puno povoljnija nego se mislio. Obećao je kako će plaće zaposlenicima sigurno biti do petka te najavio da bi, nakon što banke isplate 150 milijuna dogovorenih eura, već u četvrtak prva sredstva išla dobavljačima i za obnavljanje kompanije.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr