za dom spremni luka podrug hčsp spomenik deveta boja hos split

Već samo postavljanje spomenika IX. bojni HOS-a “Rafael vitez Boban” u Splitu izazvalo je buru nezadovoljstva kod onih koji se protive onome za što su se HOS-ovci borili u Domovinskom ratu – slobodna, samostalna i suverena hrvatska država.

No, vijest da je na spomeniku nedavno nadodan starohrvatski pozdrav te službeno i legalno registrirano geslo IX. bojne “Za Dom spremni” izazvalo je bijes kod ekstremnih antifašista. Čim je vijest došla u javnost počela je novinarska i policijska istraga kao da se dogodio teroristički napad.

Tim povodom oglasio se Luka Podrug vijećnik Hrvatske čiste stranke prava u splitskom gradskom vijeću koji je ovim priopćenjem stao pred javnost i javno priznao “krivicu”:

“Svim istražiteljima, cenzorima, policajcima, tužiteljima, novinarima, antifašistima, a posebno ‘pilićima’ i ostalim crvenim fašistima, javno obznanjujem: ja gradski vijećnik Hrvatske čiste stranke prava autor sam i kreator pozdrava Za Dom Spremni, na spomeniku poginulim pripadnicima HOS-a u Splitu.

Prijavljujem se javno posebno policajcima i tužiteljima na obavijesni razgovor, jer iste državne službenike želim podučiti ponešto o hrvatskoj povijesti, a posebno o Domovinskom ratu i postrojbama HOS-a, kako bi prestale manipulacije i stale nepotrebne istrage, a MUP prestao biti milicija u policiji.

Ja sam krivac. Djelo priznajem. Ne kajem se i ne tražim ublažavanje kazne, niti primjenu olakotnih okolnosti. Ispišite mi slobodno kaznu, jer na mome kao ni na čelu hrvatskih branitelja ionako nema više mjesta za vaše crvene etikete.

Za Dom Spremni branitelji su stvorili nezavisnu Hrvatsku, Za Dom Spremni pripadnici HOS-a su živote položili za domovinu. Za Dom Spremni stoji u službenom znaku devete bojne HOS-a, a odluku o postavljanju grba devete bojne HOS-a je jednoglasno donijelo Gradsko vijeće grada Splita 18. veljače 2014, na moj prijedlog, na što sam ponosan, pa ja svijesno i svojevoljno preuzimam političku i kazneno pravnu odgovornost za cijelo Gradsko vijeće Grada Splita.

Poštovani manipulatori, cenzori, krivotvoritelji i dvolični moralizatori, pozdrav Za Dom Spremni je sastavni dio znaka devete bojne HOS-a, a na spomeniku se nalazi poradi takve odluke Gradskog vijeća Grada Splita. Spomenik u trenutku postavljanja nije bio dovršen iz tehničkih razloga. Sada je dovršen, te je potpun i savršen, jer sadrži pozdrav Za Dom Spremni pod kojim su HOS-ovci živote dali.

Pilić i ostali crveni ‘pilići’ koji spomenik i cijelo Gradsko vijeće Grada Splita proglašavaju fašističkim, zaslužuju samo javni prijezir uz pozdrav kojim je u Slobodnoj Dalmaciji od 18. 11. 2003. polemiku završio nekadašnji dragovoljac HOS-a, a danas tzv. antifašist Ivica Đikić: Za Dom Spremni!

U Splitu, 25. siječnja 2015. god.

Gradski vijećnik Grada Splita

Luka Podrug”

Klikni LIKE ako misliš da je “Za Dom spremni” domoljubni, a ne zločinački pozdrav!

>>> 33 povijesna dokaza o čistoći starohrvatskog pozdrava “Za Dom spremni”
>>> Pročitajte čitavu kronologiju povijesti slavnog HOS-a