lovrinović most sdp

Ponudu SDP-a da čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov bude premijer komentirao je u četvrtak navečer ekonomski strateg Mosta Ivan Lovrinović, rekavši da se tek treba utvrditi je li riječ o iskrenoj ponudi ili običnoj borbi za vlast.

SDP-ovu ponudu ocijenio je dramatičnom promjenom i totalnim obratom u 24 sata, s obzirom da su prethodno isticali da ne žele “trilateralnu vladu ni bilo koga osim Milanovića za premijera”

U Mostu, kaže, nisu sigurni jesu li to iskrene namjere ili je u pitanju neki drugi plan, te da o tome moraju “razmisliti hladne glave”.

“Ne smijemo odugovlačiti i moramo donijeti ispravnu odluku, razlučiti iskrenost od obične borbe za vlast”, istaknuo je Lovrinović nakon predstavljanja knjige “Hrvatska bankarska mafija” Darka Petričića.

Za subotu je najavio i novu sjednicu Nacionalnog vijeća Mosta na kojoj će se “o svemu razgovarati”.

Pozitivnim “u cijeloj priči” istaknuo je demokratizaciju i konsolidaciju koje su, kazao je, dvije najveće stranke počele provoditi u svojim redovima, te pristale da u novu vladu neće moći ući nitko tko ima “loš teret na leđima”, odnosno oni protiv kojih se vode postupci ili imaju pravomoćne presude.

“Hrvatska politika konačno se mora početi čistiti jer sada nitko u javnosti nema u nju povjerenje”, rekao je Lovrinović, koji smatra da najavljene reforme mogu provesti samo etični, stručni, domoljubni i hrabri ljudi.

Odbacio je nagađanja da je dogovorena podjela ministarstava, ali i poručio da će Most tražiti da njihovi ljudi vode resore za koje traže reforme. “Oni su najviše za to zagrijani, te će imati najviše hrabrosti, znanja i srca da to provedu”, rekao je.

Na pitanje hoće li Petrov biti premijer, nije odgovorio istaknuvši da će se “to još vidjeti i da su sve karte otvorene”.
(Hina)