Zastupnik Hrvatskih suverenista u Europskom parlamentu Ladislav Ilčić u utorak se u Strasbourgu osvrnuo na trenutno jednu od najaktualnijih tema, Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru.

U svom je govoru upozorio na lažno moraliziranje onih koji su tek netom prije početka Svjetskog prvenstva počeli prozivati FIFU za korupciju te upozoravati na razna kršenja ljudskih prava.

“12 godina se zna da će Katar biti domaćin nogometnog prvenstva. 12 godina ste znali kako je tamo situacija s ljudskim pravima. 12 godina ste mogli istraživati ima li kakve korupcije u FIFI. 12 godina ste imali priliku za svoju, toliko omiljenu, kulturu otkazivanja. I ništa.”

U nastavku govora, osvrnuo se na kako je sam rekao, one koji su uvijek protiv domoljublja i nacionalnog ponosa zbog podizanja histerije u javnosti oko praćenja utakmice između Hrvatske i Maroka, koja se igra u nezavidnom terminu, sutra (srijeda) u 11 sati.

“I sad se javljaju oni koji su uvijek protiv domoljublja, uvijek protiv nacionalnog ponosa, pozivaju nas da ne gledamo utakmice. Žele spriječiti da se milijuni ljudskih srdaca vežu uz svoje nacionalne simbole. A ja vam kažem: Volim Hrvatsku! Volim nogomet. Volim gledati hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Nećete nam nametati osjećaj krivnje! Hrvatska je sportska nacija, naša srca gore kad naša reprezentacija igra. Zato nas nitko neće spriječiti da gledamo utakmice hrvatske nogometne reprezentacije!” zaključio je Ilčić.

Izvor: Sloboda.hr

foto: HINA/ Tomislav PRUSINA/ ik