occupy croatia anti-prosvjed prosvjed protiv branitelja savska josip klemm marijana mirt

Apsurdni i nikome shvatljivi anti-prosvjed protiv branitelja, u organizaciji Milanovićevih plaćenika, doživio je totalni krah. Na prosvjedu protiv branitelja okupilo se jedva 20-ak izgubljenih duša.

I ovoga puta su uoči prosvjeda, iz više izvora, kružile informacije kako se prosvjednicima nudilo po 200 kuna za dolazak na anti-prosvjed. No, očito je 200 kuna bio premali iznos za opću blamažu i sramotu koju su danas doživjeli anti-prosvjednici.

Branitelja se pak ispred Savske 66 okupilo više od pet tisuća. Oni su mirno i dostojanstveno čekali anti-prosvjednike. No, nisu ih dočekali pošto je policija zaustavila anti-prosvjednike na križanju Frankopanske i Varšavske ulice, pa su se anti-prosvjednici vratili na Trg bana Jelačića.

Vođa anti-prosvjeda opet je bila dama “upečatljiva izgleda”, Marijana Mirt, poznata po svojim primitivnim i divljačkim ispadima kao što su javno psovanje Boga braniteljima i pozivanje na paljenje crkava. Ona je i danas preko megafona uznemiravala građane Zagreba svojim nesuvislim lajanjem o svemu i svačemu.

Tako je, između ostaloga, Mirt izjavila kako branitelji “prosvjeduju i time troše naš novac”. No, izgubljena Marijana zaboravlja da je današnje opsadno stanje u Zagrebu, izazvano upravo njezinim anti-prosvjedom, građane koštalo više nego što se “potrošilo” na čuvanje braniteljskog prosvjeda od prvog dana.

occupy croatia anti-prosvjed prosvjed protiv branitelja savska josip klemm marijana mirt

Branitelji posjetili organizatora anti-prosvjeda Zorana Milanovića

Kako su mnogobrojni branitelji uvidjeli kako od anti-prosvjeda nema ništa, jedan manji dio, njih par stotina, odlučio je krenuti prema stanu premijera Zorana Milanovića u Krajiškoj ulici.

Mađu njima je bio i predsjednik udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm koji je novinarima da su krenuli prema stanu premijera Milanovića kako bi javnosti pokazali “jasno i glasno tko stoji iza prosvjeda protiv hrvatskih branitelja”.

“Nažalost vidjeli ste u ovih 146 dana da hrvatska vlada i sam premijer nisu našli dovoljno smisla – nije bilo dijaloga – da razgovara s hrvatskim braniteljima”, rekao je Klemm. Dodao je da nisu ni očekivali da će premijer razgovarati s njima.

occupy croatia anti-prosvjed prosvjed protiv branitelja savska josip klemm marijana mirt

“Hrvatski branitelji mirno, dostojanstveno čekaju da antiprosvjednici prođu. Policija nas nije zaustavljala, nego smo sami stali i ne bismo željeli da niti jednom prilikom dođe do sukoba između dvije strane. Međutim, žalosti me da je uopće netko dopustio takav jedan prosvjed. U temelje RH, Domovinski rat i branitelji su ugrađeni. Međutim nisam čuo nikoga od institucija, niti vlade, niti sabora da su se oglasili protiv antiprosvjeda”, rekao je Klemm.

Na novinarsko pitanje misli li da premijer, odnosno vlada stoje iza antiprosvjednika odgovorio je: “Da ne stoje mogli su to davnih dana riješiti”.

“Zar vi smatrate ako kažemo da su hrvatski branitelji temelji ovoga društva i da premijer s nama još uvijek nije razgovarao, ako netko ne želi s vama razgovarati, on stoji iza toga”, ustvrdio je Klemm.

Autor: Sloboda.hr/Hina
Foto:Hina