ivan kovačić most stipe petrina

U velikom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Mostovac Ivan Kovačić progovorio je o odnosima unutar vladajuće koalicije.

“Ako HDZ i SDP odbiju nagrađivati male priljepke nezasluženim mjestima u Saboru i na izbore iziđu samostalno, pokazat će se koje su druge opcije sposobne ući u Sabor. Bit će najviše pet stranaka koje će imati svoj klub zastupnika, pa će na desetke trgovačkih strančica zasluženo i zauvijek nestati sa scene. Eto, da ne ispadne da će Most do zadnjeg dana podržavati Vladu samo da ostane u foteljama, neka HDZ i SDP presijeku kad god hoće”, rekao je Kovačić.

“Na jednom od sastanaka Mosta bilo je postavljeno pitanje bismo li podržali izlazak iz Vlade i nove izbore, i to uz ovakav oslabljeni rejting, ako bi Vlada krenula opasnim krivim putem. Znate kakav je bio rezultat glasovanja? Jednoglasno – za nove izbore, makar nestalo Mosta. Zato sam ja potpuno miran u ovom svom potezu”, kaže on.

Upitan je li se ovih dana čuo ili barem vidio s HDZ-ovcem Škaričićem, čiji je izbor izazvao lavinu, kaže: “S njim se mogu čuti i vidjeti samo preko državnog odvjetnika Cvitana, no nije nas Cvitan još zvao na kavu da razbistrimo neke stavke. A i ne znam kako ću ga vidjeti kad mi ne živimo u istom gradu. Ja sam, naime, u Omišu, a on u Podstrani. Možda je i tamo predsjednik ogranka HDZ-a, a ovdje je samo na posudbi.”

“Ako netko kaže da ne želi izvršavati sadržaje iz sporazuma, a za to nema uvjerljive argumente, onda nema nikakvog manevarskog prostora za ostanak u Vladi”, rekao je na pitanje ima li više smisla suradnja Mosta i HDZ-a.

“Most se optužuje da koči HDZ-ove kandidate, a do danas nije popunjeno više od 20 pomoćnika s njihove strane. I to zato jer nisu predložili nikoga. Namjerno! A naivna javnost vjeruje da Most nešto koči. Lijevi i desni zajedno medijski puštaju spinove da je za sve kriv Most, a zapravo su udruženim pothvatom razvalili državu kao prostitutku, na redaljku”, poručio je.

Izvor: Sloboda.hr/Slobodna Dalmacija