portugal golman perišić

Rui Patricio tvrdi da je u 116. minuti prilikom stative koju je glavom pogodio Ivan Perišić on bio taj koji je uspio malo skrenuti loptu…

Portugalci su u dramatičnoj utakmici u Lensu svladali hrvatsku nogometnu reprezentaciju zahvaljujući golu Quaresme u 117. minuti, a tridesetak sekundi ranije naši su mogli povesti, no Ivan Perišić pogodio je glavom stativu.

O toj je situaciji progovorio Rui Patricio koji tvrdi da nije samo sreća pomogla Portugalu, već i njegova dobra reakcija.

‘Da, ja sam dirao loptu. No, nije bitno tko je bio glavni akter utakmice, jer mi smo svi spremni raditi za reprezentaciju,’ izjavio je portugalski golman za Marcu pa se osvrnuo na utakmicu:

‘Bili smo jako inteligentni, znali smo da moramo izdržati i da ćemo imati priliku do posljednjeg sučevog zvižduka. Upravo to se dogodilo. Bila je to posebna, fantastična bitka. Nismo opsjednuti zabijanjem golova, nego želimo pobjeđivati. Sada smo sretni i moramo se dobro odmoriti, jer to je najvažnije na ovakvim turnirima.’

Patricio je svojom izjavom također demantirao i službenu statistiku utakmice, prema kojoj Hrvatska nije uputila niti jedan udarac u okvir gola.

Portugal će u četvrtfinalu igrati u četvrtak protiv Poljske.

Izvor: Sloboda.hr/tportal
Foto: Reuters