Kardinal Bozanić uputio je u četvrtak božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju te naglasio da je Isus došao da bi služio našoj radosti, miru i nadi te da u snazi Božjega milosrđa nitko nije isključen, nitko premalen, nitko osamljen.

“Vaša svetosti! Slavimo otajstvo Božje poniznosti, Radosnu vijest da nam je – radi našega spasenja – svoju konačnu objavu Bog predao u svome Sinu, rođenom među nama u tijelu našega tijela.

Radujemo se neizrecivoj Ljubavi koja je dovela do čudesnoga Dara u betlehemskoj noći, obasjanoj svjetlom nebeske blizine.

Živimo snagom Božjega milosrđa u kojemu nitko nije isključen, nitko premalen, nitko osamljen. Gospodin je došao u naše živote da bi služio našoj radosti, miru i nadi”, napisao je Bozanić.

Zahvaljujemo za nebesko kraljevstvo među nama, istaknuo je, a patrijarhu Porfiriju zahvalio je i za božićnu i novogodišnju čestitku, te njemu i njegovim episkopima, svećenstvu, monaštvu i vjernicima srdačno čestitamo Svetkovinu Rođenja Gospodinova i poželio blagoslovljenu Novu 2023. godinu.

“U zajedništvu vjere i povezan s Vama u molitvi, srdačno Vas pozdravljam u Gospodinu”, stoji u čestitku kardinala Bozanića patrijarhu Porfiriju.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto:

foto: Hina/ Dario GRZELJ/ dag