karamarko ipsos puls

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je najnovije rezultate istraživanja agencije Ipsos prema kojem je HDZ sada druga stranka po jačini. Kazao je kako je to ‘komedija’.

‘Hajdemo ukinuti izbore, neka Ipsos puls određuje tko će pobjeđivati i tko će biti u parlamentu većina – neka kreira vladu. Mi smo pobijedili na izborima i tjedan dana nakon toga gledamo kako baš i nismo mi pobijedili i cijelo vrijeme se neki upiru gubitnike proglasiti dobitnicima, a nas dobitnike gubitnicima’, rekao je Karamarko. Dodao je također i kako ‘narod ne treba zavaravati’.

Tvrdnju da je sedam od osam manjinskih zastupnika potpisalo podršku Zoranu Milanoviću Karamarko smatra ‘malom obmanom’. ‘Gospodin Milorad Pupovac morat će objasniti kako se to radi da jedan čovjek potpisuje za tri osobe. Nacionalne manjine nisu stranka. To je klub od kojeg se očekuje da bude konstruktivan prije svega prema interesima svojih nacionalnih manjina’, rekao je Karamarko ispred središnjice stranke.

Novinarima je potvrdio da će na današnjim pregovorima s Mostom podržati njihov zahtjev za proglašenjem isključivog gospodarskog pojasa koji Most postavlja kao uvjet za podršku novoj vladi. ‘Mi već tri godine o tome pričamo u stranci i to je bila i naša ideja s kojom smo htjeli ići nakon izbora’, rekao je Karamarko. Veseli se, kaže i današnjim pregovorima s Mostom jer ‘svako daljnje odugovlačenje nije dobro za Hrvatsku, gospodarstvo i sigurnost’.

Izvor: Sloboda.hr/HRT