ministar branitelja milijan brkić tomislav karamarko hdz

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u Varaždinu da će za novog ministra branitelja predložiti Milijana Brkića.

Karamarko je to izjavio na obilježavanju 26. obljetnice osnivanja HDZ-a u Varaždinskoj županiji.

“Ja sam isključivi krivac što toliko dugo nemamo ministra branitelja jer sam imao puno razgovora, ali to smo sada prelomili. Službeni kandidat za ministra branitelja bit će Milijan Brkić”, rekao je Karamarko u Varaždinu davajući izjavu novinarima, a što je uživo prenosila N1 televizija, a ubrzo obznanio i HDZ na svojem Twitteru.

Da će Brkić biti novi ministar, Karamarko je otkrio na samom kraju odgovaranja novinarskih pitanja uoči skupa u Varaždinu koji je ovaj put zatvoren za predstavnike sedme sile, i to zato jer su na prijašnjim skupovima vađene stvari iz konteksta, ustvrdio je Karamarko.

U izjavi za RTL Danas Josip Klemm pozdravio je HDZ-ov prijedlog, a bivši ministar branitelja Mijo Crnoja ostavku je podnio 28. siječnja, nakon što je ministar bio samo šest dana. Crnoju se u javnosti prozivalo zbog toga jer je bio prijavljen na adresi na kojoj nije živio te zbog kredita koji je dobio od Ministarstva branitelja za izgradnju kuće u Samoboru koju još nije sagradio. Crnoja je sve optužbe odbacio te tvrdio da je izložen medijskom linču.