karamarko hdz

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u srijedu je na svom Facebook profilu komentirao trenutne nesuglasice u Vladi i naglasio da su im reforme trenutno najveći prioritet.

Podsjetimo, čelnik Mosta Božo Petrov u utorak je poručio kako će zakočiti bilo kakvu rasprodaju nacionalnih interesa, što je, naravno, otvorilo pitanje tko to želi i koje su interesne skupine u pozadini.

Karamarkovu objavu pod naslovom “Nema razloga za nervozu” prenosimo u cijelosti:

“Više sam puta javno isticao kako imamo povjerenja u MOST kao našeg partnera u Vladi. Reforme su nam zajednički prioritet i dok god imamo energiju da ih provodimo, ova će Vlada biti stabilna. Samo nepovjerenje koje jedan partner javno iskazuje drugome može destabilizirati Vladu i stoga pozivam sve članove Vlade da se usredotoče na posao za koji smo dobili povjerenje građana.

Ne znam o čemu drugi članovi Vlade razgovaraju sa svojim prijateljima i poznanicima, ali mene je moje dugogodišnje iskustvo u najosjetljivijim poslovima za sigurnost građana naučilo da osjetljiva pitanja od nacionalnog interesa vrlo jasno odijelim od svoga privatnog života. Da to nisam radio cijeli život, moja bi karijera vrlo kratko trajala”, napisao je Karamarko.

Izvor: Sloboda.hr