karamarko hrt intervju milanović djed mraz

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko u intervjuu za Dnevnik HRT-a rekao je da se premijer ponaša kao “pomahnitali Djed Mraz” koji tuđom karticom, koja je već debelo u minusu, kupuje darove i dijeli ih jer mu to treba za izbore.

Međutim, vlasnik te kartice je hrvatski građanin. Sve će to platiti hrvatski građanin, rekao je Karamarko.

O dobrim rezultatima kojima se hvali Milanović

Očigledno je vrijeme viceva i pošalica, ne znam na temelju čega optimizam. U tri rečenice: zadužio je Hrvatsku za 100 milijardi kuna, sve druge vlade do sada su zadužile za 212 milijardi. Izgubljeno je skoro 100 tisuća radnih mjesta i 100 tisuća ljudi iselilo je iz Hrvatske, samo ove godine deficit proračuna od 17 milijardi, to je njegova osobna iskaznica.

O optužbi da je agent banaka

Agenti i sluge banaka doveli su Hrvatsku do dužničkog ropstva, kod banaka se zaduživali za 100 milijardi kuna. Zadužili unuke i praunuke, a dobili 100 tisuća iseljenih.

Ne prevodi Shakespearea

Odgovarajući na Milanovićevu izjavu da ne zna engleski jezik Karamarko je rekao da se tim jezikom služi, ali da znanje engleskog nije presudno za posao premijera. Milanović je vjerojatno dobar anglist, ali Hrvatska od toga nema koristi, dodao je.

Služio sam se engleskim, naravno da ne prevodim Shakespearea. Vodili su se ozbiljni razgovori sa stranicama, ali i naglašavam da neću ulaziti u razgovore bez prevoditelja. Neće sudbina dogovora ovisiti o nijansama mog poznavanja engleskog.

Koliko vrijedi Milanovićevo poznavanej engleskog

Milanović ga navodno dobro govori, a vidite koliko je investicija privukao u Hrvatsku. On je vjerojatno dobar anglist, ali ništa od toga nema.

To je tehnički preduvjet, ali nije presudni uvjet. Treba služiti narodu, a ne vladati. Konzistentan gospodarski program i želja za dizanjem kvalitete života u zemlji. Biti jasan u političkim i ideološkim stavovima i oko načina da se državu izvuče iz neprilika, rekao je Karamarko.

Poručio je i da Milanovića neće vrijeđati na taj način.

O pozivu na sučeljavanje pred kamerama

On tim sučeljavanjem želi profitirati u zadnji čas. Način na koji on to radi, osobnim vrijeđanjem i napadima nije dobar. Širi lošu atmosferu u kojoj ne želim sudjelovati, ne želim ga vrijeđati i neću, Želim hrvatskom narodu ponuditi da izađemo iz neprilika, spriječiti pad broja radnih mjesta. Milanović to rješava tako da ih šalje u inozemstvo.

On mora objasniti zašto je hrvatski narod zavukao u mišju rupu, u krater. O Grčkoj je pričala cijela Europa, a o Hrvatskoj nitko ni ne priča. Vi želite sučeljavanje vode i vatre, dobra i zla, crno i bijelo, ali ako treba hoćemo.

Poziv na sučeljavanje na HRT-u

Gledajte, ako će to biti svađa i natezanje, kraj svega ovoga, ako je jedino svjetlo na kraju tunela to što on dobro zna engleski, nismo u dobroj perspektivi.

O istrazi Slavka Linića i zloporabi represivnog aparata

Govoreći o navodnom praćenju bivšeg ministra financija Slavka Linića od strane PNUSKOK-a Karamarko je rekao je da je i dosad bilo indicija da SDP zloupotrabljava neke dijelove sustava, PNUSKOK.

Ako je to tako, to je strašno i netko za to mora odgovarati, netko mora dati ostavku. U drugim državama, ako je to istina, za ovakve stvari padaju vlade, rekao je Karamarko.

O Josipovićoj potvrdi da nije na popisu doušnika

Mene je progonila Udba, morao sam na informativne razgovore. S Josipovićem nisam u paktu, politički smo potpuno različiti. Vjerojatno bismo o politici konstruktivno mogli razgovarati 6-7 minuta, ali mogu ga cijeniti jer je izrekao istinu. Politički možemo biti različiti, ali istina mora biti dominantna kategorija u politici i društvu.

‘Za divno nisam bio Udbin doušnik’

Zamislite, za divno čudo, da ja, kojeg je Udba progonila, koji sam bio kod njih u prethodnoj operativnoj obradi, kome su prijetili da će biti procesuiran i tako dalje, nisam Udbin doušnik, komentirao je ironično Karamarko, dodajući da su Josipović i on politički na dijametralno suprotnim stajalištima, ali ga može cijeniti jer je rekao istinu.

O mogućnosti koaliranja s Čačićem i Josipovićem

Već imamo Domoljubnu koaliciju koja će i pobijediti, rekao je Karamarko. Kad pobijedimo, pozivam sve koji žele bolji život, neće me biti briga za ideološke pobjede, ne zanima me što pojedinačno misle, nego koliko žele dobro ovoj državi. Da Hrvatska prestane biti pokvareni zub i karijes Europske unije.

Izvor: Sloboda.hr/HRT