herta, hanse, bundesliga, navijači, neredi

Njemački nogometni savez pokrenuo je u utorak istragu vezanu za navijačke izgrede na utakmici njemačkog Kupa između Hanse i Herthe, odigrane u ponedjeljak u Rostocku, u kojoj su sa 2:0, pogocima Weisera i Ibiševića, slavili gosti iz Berlina.

Dvoboj je dvaput prekidan tijekom drugog poluvremena, odmah na početku te u 76. minuti, kad su navijači s obje strane pribjegli uporabi pirotehnike. Drugi prekid je trajao 15 minuta, kad su domaći navijači zapalili transparent koji su još 2014. godine oteli navijačima Herthe, a vatra se proširila i na dijelove Otsee stadiona.

“Skupina od 20 do 50 idiota”

Njemački nogometni savez je objavio da su pod istragom obje momčadi, a policija će istražiti upletenost klupskih čelnika domaće momčadi, pod sumnjom da su pomogli navijačima pri unošenju i skrivanju spomenutog transparenta, čijim su spaljivanjem isprovocirali i reakciju gostujuće navijačke skupine, koja je raketama gađala poklonike Hanse.

“Skupina od 20 do 50 potpunih idiota odlučila je da je mnogo važnije zapaliti vlastiti dnevni boravak, Otsee stadion, nego podržati momčad”, obrušio se na vlastite navijače predsjednik Hanse Robert Marien.

Jesu li upleteni i čelnici kluba?

“Postoje indicije da je transparent došao na stadion klupskim kanalima i uz znanje ljudi iz kluba”, izjavio je policijski zapovjednik iz Rostocka Michael Ebert.

Hansa je već bila kažnjavana od strane Njemačkog nogometnog saveza, zbog navijačkog divljanja, a nema sumnje da trećeligašu slijede nove kazne nakon onoga što se u ponedjeljak dogodilo na stadionu u Rostocku. No, predsjednik kluba Robert Marien smatra kako je s njihove strane sve učinjeno da bi mogući neredi bili spriječeni.

“Na stadionu i oko njega bilo je 1700 policajaca i više od 300 redara. Bilo je pasa tragača i korištene su HD kamere. Sa sigurnosne strane, učinili smo sve što smo mogli”, izjavio je Marien te dodao:

“Ovo je problem koje trebamo riješiti na razini društva, a ne na razini nogometnog trećeligaša.”


Izvor: Sloboda.hr/Hina