milorad pupovac srbi jovan ajduković nenad vlahović furio radin sdss

Pupovčevo potpisivanje ‘Deklaracije o nesnošljivosti i etnocentrizmu u Hrvatskoj’ je potpuna ludost. ‘Srbi nemaju ovo, Srbima ne daju ono…’ – iznosi Pupovac objede na račun Hrvatske – a to europske uši vole čuti. On i Furio Radin rade veliku štetu, a za to su još i plaćeni, ističe Ajduković.

Kako vrijeme više odmiče, sve je jasnije da Milorad Pupovac, čelnik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik Srpske demokratske samostalne stranke, samozvani vođa srpske nacionalne manjine, doživljava puno veći prezir od Srba nego od Hrvata. Iako ovaj omraženi lik politički figurira već više od 20 godina i nedodirljiv ostaje i opstaje u Saboru, sve su vidljiviji znaci njegova političkog kraja – i to u režiji čelnika ostalih srpskih stranaka. Riječ je o Našoj stranci Jovana Ajdukovića i Srpskoj pravednoj stranci Nenada Vlahovića, koje unatoč svojem djelovanju i samostalnom financiranju nikako ne uspijevaju doprijeti do glasa hrvatskih sugrađana srpske nacionalnosti. Osim što ove dvije stranke rade u korist pripadnika srpske nacionalne manjine, njihovi se članovi svojski trude ukazati na nepravilnosti u radu Milorada Pupovca, ali i njegovo zamagljivanje očiju svojim biračima. Kroz sve ove godine vrijedno rade na integriranju srpskih građana u hrvatsko društvo i jednako tako vrijedno rade na razobličavanju Pupovčeva lika i djela.

On i Radin dižu tenzije i na našu štetu

Prvi je medijski Pupovca “načeo” Jovan Ajduković, koji je isprovociran donošenjem “Deklaracije o nesnošljivosti i etnocentrizmu u Hrvatskoj”, a čiji je potpisnik upravo Pupovac, kazao ovo: “Potpisivanje Deklaracije je potpuna ludost bazirana na neistini. Ovo je još samo jedan moment Milorada Pupovca koji pred izbore pravda svoje postojanje i glumi ‘djelovanje’. Četiri godine ne radi ništa, a onda se uhvati ‘ugroženosti Srba’. Tu priču prodaje već 15 godina… ‘Srbi nemaju ovo, Srbima ne daju ono…’ Upravo on stvara jednu nervozu i navlači bijes među ljude, a ja pouzdano znam da to čini svjesno, kao što je činio s ćirilicom. Pa znate li kako europske uši vole čuti za ovakve objede na račun Hrvatske? On i Furio Radin rade veliku štetu, a još su za to i plaćeni! Poznato je da Pupovac i Radin jedan drugom po potrebi ‘uskaču’ u priču, pa još usput uspiju nagovoriti pokojeg Bošnjaka da takvo što potpiše – i evo načina da zadrže saborske fotelje. Ne može Pupovac iz metropole meni u Borovu prodavati priče o nesnošljivosti! Tamo nam je svima podjednako teško u ekonomskom smislu i ne treba nas dodatno uznemiravati s predratnim floskulama. Očigledno dižu tenzije, a Pupovac na najružniji mogući način mešetari ljudskim sudbinama i odmaže svojoj zajednici – jer svaki put kad počne kukati uzavru strasti. Unatoč svemu, ja ne znam navesti kada se ovdje dogodio neki incident. Nikada, čini mi se” .

Čime je zaslužio čin HV-a, komu plaća najamninu za Gajevu 7?

Ajduković postavlja i pitanje o činu pukovnika Hrvatske vojske kojeg Pupovac navodno ima. “Kako je Milorad Pupovac uspio steći oficirski (časnički) čin u HV-u od njega do sada nikada javno nismo čuli, te ga ovim putem pozivamo da napokon ovu ‘javnu tajnu’ sam u javnosti objavi i objelodani, odnosno da je službeno potvrdi ili eventualno demantira! Koji točno oficirski čin ima u HV-u i otkad? Čime ga je točno zaslužio i na koji način? Zbog ratišta ili nečeg drugog?” – bez dlake na jeziku pita ga Ajduković.

Želji da jednom zauvijek raskrinka Pupovca priključio se i Nenad Vlahović, predsjednik Srpske pravedne stranke, predsjednik Nacionalnog vijeća Srba u Republici Hrvatskoj i član Hrvatskog etičkog sudišta. On je pokrenuo lavinu pitanja i otvario niz problema u nadi da će institucije, u prvom redu pravosudne, konačno započeti s istražnim radnjama i otvaranjem pitanja za koja hrvatska javnost dosad nikad nije čula. “Na koji način je Milorad Pupovac stupio u posjed ili vlasništvo reprezentativnog prostora u Gajevoj 7 u samom centru Zagreba kojeg SNV i SDSS već godinama koriste? Tko mu je dodijelio taj prostor ili mu ga prodao, na temelju kojeg i kakvog postupka, i je li taj postupak proveden u skladu sa zakonom? Je li i kome plaćena najamnina, je li potpisan pravni dokument, posjeduje li uopće dokumente o tom prostoru, je li riječ o prostoru nekadašnje beogradske Politike”, postavlja niz pitanja Nenad Vlahović.

Najbolje za njega, za Srbe kao i za Hrvate, je da ode

“Cjelokupnoj javnosti Republike Hrvatske želim na opisani način otvoriti najtajanstveniji slučaj u koji do sada iz neobjašnjivih razloga nitko nije želio zaviriti, a pritom mislim na legalne institucije. Crni oblak tužbi s basnoslovnim iznosom nadvio se iznad predsjednika jedne male, moje stranke, ali nadasve žilave i zasigurno nepobjedive u svojstvu opozicijske političke aktivnosti koja će, vjerujem, rezultirati konačnim ciljem. Milorad Pupovac učinio je njemu zadano i naređeno. Najbolje za njega, za Srbe kao i za Hrvate, je da ode – ali ne bilo kuda…” – odlučan je Vlahović u demistificiranju “etnobiznismena” Pupovca, a u nastavku navodi još njegovih grijeha: “Putem sredstava informiranja objavljivat ću set pitanja koja se odnose na tajanstvenu spregu Pupovac-Tolnauer, trošenje i raspodjelu novca poreznih obveznika, što radi GONG u toj igri, kako je došao i tko je Pupovca doveo na ovo mjesto, odnose s Beogradom, gdje je novac za obnovu, zašto se ne provodi prekategorizacija štete, gdje su stada stoke iz donacija, što se to tajanstveno događa u Prosvjeti, čija je zgrada Privrednika i na koga je upisana i tko je dao klauzulu, zašto je zaposlio gotovo cijelu obitelj iz okolice Garešnice, je li i dalje u neraskidivoj vezi s određenom ženskom osobom, što je sa zamračenim novcem, ima li zaista SNV dupli kunski račun od kojega jedan nitko ne kontrolira, što je s deviznim računom i kakva je sudbina zamračenog novca” – samo je mali dio Vlahovićevih što sumnji što spoznaja o nečasnim radnjama lidera Srba u Hrvatskoj.

Nakon dva desetljeća Pupovčevog stolovanja u Hrvatskoj jedno je izvjesno – Pandorina kutija je otvorena, a vrpcu na mašni uz navedene srpske stranke zdušno su povukli i hrvatski branitelji pravoslavne vjere koji sve češće istupaju i izražavaju svoje nezadovoljstvo spram predsjednika SNV-a. Gotovo zborno kažu: ” Ne želimo da nas taj čovjek zastupa. On živi od insceniranja provokacija i na naš račun pravda svoje postojanje, a posljedice trpimo – mi”.

Izvor: Dnevno.hr