josipović, kolinda, trumpFoto: N1

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović gostovao je u četvrtak na N1 televiziji gdje je, između ostaloga, komentirao rad predsjednice, ali i političku situaciju u državi.

Kako gledate na rad nasljednice na Pantovčaku. Dosta se kritični bili, izjavili ste da više o njoj pišu modni kritičari, a ne politički analitičari.

“Razočaran sam kad je riječ o inicijativama, vidite da se o domaćoj politici praktički ne izjašnjava ni o čemu, a u vanjskim inicijativama je sve zasijenjeno nekim šaljivim nastupima, guranjima…”

Kako gledate to guranje Trumpu?

“To je ponižavajuće. Predsjednica griješi i ne čini najbolje za Hrvatsku.”

Kako gledate na prijedlog Miranda Mrsića da Zoran Milanović mora biti predsjednički kandidat SDP-a jer samo on može pobijediti Kolindu Grabar Kitarović?

“Pa ja mislim da će biti puno kandidata. Pitali su me već što mislim o njegovoj kandidaturi, ali i onoj Tomislava Karamarka. Osobno mislim da ni Milanović ni Karamarko nemaju izglede. Za dobiti predsjedničke izbore morate mobilizirati puno vipše biračkog tijela nego simpatizeri stranke iz koej dolazite. Oni su u pravilu dijelili ljude i izazvili konflikte i sukobe. Nema nijedan od njih izglede.

Namjerate li se vi opet kandidirati?

“O tom potom.”

Ne isključujete tu mogućnost?

“Vidjet ćemo.”

Aktualna predsjednica će lakši zadatak osvojiti izbore od vas?

“Glavna prednost predsjednice je snažna stranačka podrška. To je nešto što nije lako nadoknadivo. HDZ, bez obzira što mi njihova politika nije draga, je najbolje orghanizirana stranka. Tu ima prednost koju nije lako nadoknaditi, ali nisam siguran da joj mandat koji je dosad odradila ide u prilog.

Znači ne isključujete opcije da idete u tu utrku?

“To ćemo drugi put.”

Izvor: Sloboda.hr/N1