Bivša državna tajnica i kninska kraljica kako su joj tepali, Josipa Rimac optužena u aferi vjetroelektrane za davanje mita izjavila je u srijedu da je razgovarala s aktualnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek o vjetroelektranama, što je Hrvoj Šipek nedavno u javnosti odbacivala.

Jako dobro se sjećam svih detalja, pa i rasporeda sjedenja na tom susretu, kazala je Rimac u intervju RTL-u Danas, prvi put nakon dvije i pol godine javne šutnje i napomenula da više od toga ne može reći jer je istraga u tijeku.

Ne vidim ništa sporno u tom sastanku, kazala je i dodala da je dvije godine prije bila kod tadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana s kojim je pričala o istoj temi, neriješenih imovinsko-pravnih odnosa između Hrvatskih šuma, Ministarstva imovine i investitora.

Na pitanje novinarke zašto šefica DORH-a tvrdi da komunikacije nije bilo, Rimac je odgovorila da će to nju morati pitati.

Rimac je kazala da je proteklo vrijeme više puta dobivala prijetnje ubačene u obiteljski poštanski sandučić i sandučiće rodbine, da ih je prijavila policiji, ali da nikad nije dobila odgovor.

Nije ugodno da se kopa po vašem životu. Poruka je bila jasna – ako budete govorili, imamo i mi što pokazati, kazala je i postavila pitanje sudi li joj se za djela koja joj se stavljaju na teret ili joj se sudi za život.

Na pitanje novinarke tko je AP u porukama, kazala je da bi to bilo zadiranje u sadržaj predmeta i da o tome ne može govoriti dok ne postane dio spisa.

Na pitanje kada se zadnji put čula sa premijerom, Josipa Rimac je rekla da je to bilo „dosta davno“.

Što je još Rimac rekla RTL-u pogledajte OVDJE!

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: screenshot RTL