josip bilaver mladež hdz klinika za infektivne bolesti

Za presjednika Upravnog vijeća Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu imenovan je Josip Bilaver, predsjednik Mladeži HDZ-a i saborski zastupnik. Bilaver je ekonomist po obrazovanju.

Sa stručne pozicije gledano, klinika Fran Mihaljević je krovna ustanova Hrvatske za zarazne bolesti, usko specijalizirana, najvišeg stupnja i na takvom mjestu se očekivalo imenovanje uspješne i odgovorne osobe s bogatim iskustvom u medicinskoj struci.

Bilaver nema značajnijeg iskustva u managementu, nikakve poveznice sa zdravstvenom profesijom i zdravstvenim sustavom, a jedina poveznica sa funkcijom na koju je izabran je što je vjerovatno u dječijoj dobi prebolio neku od zaraznih bolesti. Barem djećje kozice.

Predsjednika Mladeži HDZ-a za čelno mjesto Upravnog vijeća zagrebačke klinike predložio je ministar zdravlja Dario Nakić, a Vlada imenovala na zatvorenom dijelu sjednice 28. travnja ove godine.

Da stvar bude zanimljivija za člana Upravnog vijeća Klinike za infektivne bolesti imenovan je Željko Dilber, još jedan Zadranin.

Izvor: Sloboda.hr/Maxportal