kiša prvi maj prvi svibnja vrijeme

Do petka će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće vrijeme s neugodnom južinom i nepovoljnim biometeorološkim prilikama. Od petka će biti sve više oblaka te sve više mogućnosti za pljuskove i grmljavinu. Krajem tjedna, uz dolazak sjevernih vjetrova i oblaka, posvuda će osvježiti, osjetnije u unutrašnjosti. Današnji je dan inače kraj klimatološkog ljeta.

U utorak će biti sunčano, vruće, mjestimice i vrlo vruće. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i maestral. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 22 do 27°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 29 do 34, a u Slavoniji i zaleđu Dalmacije bit će i koji stupanj viša.

U srijedu će biti pretežno sunčano. Poslijepodne u zapadnim krajevima možemo očekivati nešto više oblaka uz malu mogućnost za poneki pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 22 do 27°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 29 do 34°C.

U četvrtak će biti pretežno sunčano. Poslijepodne se u zapadnoj unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu očekuje porast naoblake uz mogućnost za poneki lokalni pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 19, a na Jadranu od 22 do 27°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 27 do 32, a na Jadranu od 29 do 33°C.

U petak tijekom noći i jutra naoblačenje će sa zapada postupno zahvatiti unutrašnjost i sjeverni Jadran. Prevladavat će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i uz mjestimičnu kišu ili lokalne pljuskove s grmljavinom. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, ali će poslijepodne postojati mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 22 do 26°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 27 do 32°C.

Vikend će i dalje biti promjenjiv. Povremeno uz više oblaka bit će moguća prolazna kiša ili pljusak s grmljavinom. Zapuhat će sjeverni vjetrovi koji će donijeti dodatno osvježenje, osobito u unutrašnjosti.

Izvor: tportal