novakejan14

“Mađari bi trebali na referendumu odlučiti na koji bi način Mađarska trebala ostati dio Europske unije, ako bi uopće trebala ostati”, izjavio je u utorak Vona Gabor, čelnik mađarske nacionalističke stranke Jobbik koja je na parlamentarnim izborima u nedjelju osvojila fenomenalnih 21 posto glasova.

Vona Gabor kaže da bi nakon 10 godina članstva Mađarske u EU birače trebalo pitati bi li mađarski prostor za manevriranje u EU trebao biti proširen i treba li Mađarska uopće ostati članica EU.

Vona je kritizirao premijera Viktora Orbana zbog stvaranja imidža borca ​​za slobodu u Mađarskoj, dok s druge strane u Bruxellesu bespogovorno sluša naredbe. “Orban nije radio na zaštiti mađarskog zemljišta i za ponovno otvaranje zatvorenih tvornica”, kritizirao je Vona.

Jobbik u Europskom parlamentu želi raspravljati o stvarnim problemima te boriti se “u pravom ekonomskom ratu za neovisnost”, rekao je Vona.

Na predstojećim izborima za Europski parlament Jobbikovu listu će predvoditi trenutna zastupnica u EU parlamentu Krisztina Morvai.

Za više ovakvih tekstova- klikni Like!

Jobbik je s rezultatima nedjeljnih izbora postao najuspješnija nacionalistička stranka u Europskoj uniji. Na krilima podrške od gotovo četvrtine mađarskih birača, Jobbikovci mogu očekivati da će izborima za EU parlament osvojiti više od dva mandata koliko ih sada imaju.

Autor: Sloboda.hr