Nad Šaranovom jamom u mjestu Jadovno i ove godine se održao komemorativni skup tzv. Dan sjećanja na Jadovno 1941. Skup je održan u organizaciji Srpskog narodnog vijeća, Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH (SABA RH), Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj i Koordinacije židovskih općina RH.

Dotične organizacije već godinama na tom mjestu održavaju komemorativne skupove za navodne žrtve ustaškog režima. No, iz samo šturog pogleda na činjenice lako zaključi da su žrtve Jadovnog izmišljene. Naime, kada antifašistička svita, koja organizira komemorativne skupove, govori o broju navodnih žrtava, oni govore o čak 40 tisuća nevinih Srba koji su nemilice bačeni u jamu.

Dr. Srećko Božičević, umirovljeni je geolog, speleolog i hidrogeolog. Speleologijom se bavio punih 60 godina. Bio je 40 godina u Institutu za geološka istraživanja gdje je magistrirao i doktorirao, radio na terenu po svima republikama. Poznata mu je nevjerojatna farsa koju političari čine svake godine komemorirajući žrtve Jadovna na mjestu Šaranove jame. Godinama upozorava da ta jama nije logor Jadovno, nego da su u nju partizani bacili Hrvate.

Klikni LIKE ako ti je dosta LAŽI o Hrvatima kao genocidnom narodu!

Dr. Božičević je 1960. godine kao speleolog upravo radio u istraživanju Šaranove jame, u kojoj se navodno nalazilo 40 tisuća ustaških žrtava. On je u Šaranovoj jami i naišao na kosti, no s obzirom na profil i veličinu jame koja je duboka svega 36 metara, Dr. Božičević u svojoj knjizi “Jame kao grobnice” navodi da “ako se žrtve poslažu na horizontalan način, fizički bi u Jamu moglo stati od oko 500 do 800 ljudi. Dakle, tvrdnja da se u jami nalazi 40 tisuća ustaških žrtava je teška laž.

josipovic_saranova_jama

Štoviše, Dr. Božičević na temelju svojih stručnih istraživanja i ispovijesti okolnih mještana tvrdi da kosti koje se nalaze u Šaranovoj jami nisu nikakve žrtve ustaškog režima, već da se radi o kostima Hrvata koje su partizanski zločinci pobili i bacili u jamu nakon završetka rata 1945. godine.

>>> Konačno! Osnovano Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac

“Hrvati su iz Gospića s pet i više kamiona dovezeni iz zatvora, pobijeni i bačeni u Šaranovu jamu. Pitajte Gospićane, još ima živih koji se toga sjećaju. Neki su od njih bili u zatvoru i imali su sreću da nisu završili u Šaranovoj jami”, tvrdi Dr. Božičević u intervjuu za portal Hrsvijet.

Dr. Božićević u istim intervjuu navodi kako je prije par godina o Jadovnom zvao i Slavka Goldsteina da mu se pridruži u istraživanju jame. “Zvao sam Slavka Goldsteina i rekao da bih htio s njim razgovarati te mu savjetovati da dade izvaditi kosti iz Šaranove jame, pa ako su u jami kosti njegovih roditelja, kao što tvrdi, a on, njihov sin živ je, neka se onda DNA analizom to utvrdi. Nije mi odgovorio.

Dokle će samo trajati ovo neljudsko iživljavanje nad hrvatskim narodom kojega se u njegovom dvorištu nepravedno i lažno optužuje za masovne zločine? Samo Bog zna.

„U Jasenovcu sam 1946. pokapao na stotine ljudi koje su svakodnevno ubijali partizani!“

>>> ‘Jasenovac je mit. To znam jer su moji preci kao Srbi završili u tom logoru’

>>> Dr. Razum: Nema dokaza za masovne ustaške zločine u Jasenovcu, ali ima za partizanske!

Autor: Sloboda.hr