045518_4e98b332ba9148ee5e78

LGBT i portali, poput Indexa i T-portala, zadnja dva dana zgroženo izvješćuju o paljenju karnevalskog „Gay djeteta iz epruvete“ u Selcu. I dok su ovi aktivistički portali cijeli dan odgovornost za izrugivanje homoseksualaca i neplodnih parova neizravno pripisivali građanima koji su na referendumu glasali za brak kao zajednicu žene i muškarca – pokazalo se da su lutke i njihovo paljenje organizirali aktivisti kampanje protiv referenduma, članovi Platforme 112. Naime, paljenje „Gay djeteta iz epruvete“ organizirala je Udruga mladih Selce, koja je dio Mreže mladih Hrvatske koja je dio Platforme 112 i kampanje protiv referenduma o braku.

Predsjednik Udruge mladih Selce u svom je priopćenju potvrdio: „Željeli smo ismijati nepotrebni referendum o braku….“

LGBT i aktivistički portali su, dok se još nije znalo da je „Gay dijete iz epruvete“ u stvari djelo aktivista Platforme 112 i kampanje protiv referenduma, citiralo uvijek iste, „neovisne“ stručnjake te udruge koje su članovi Platforme 112 i referendumske anti-kampanje. Evo nekih citata:

Psihologinja Mirjana Krizmanić: „Užasnuli ste me s ovim (paljenjem karnevalskog „Gay djeteta iz epruvete“). Ovo je kombinacija obje stvari protiv kojih se Željka Markić borila – neplodnosti i homoseksualnosti. Sve možemo očekivati. Sama činjenica da smo morali u Ustav unijeti definiciju koja već postoji u Obiteljskom zakonu sve govori. Sad će i druge manjine doći na red.“

Sociolog Renato Matić: „… tko zna što su oni imali u glavi. Ne želim ni ulaziti u to. Ne znam jesu li svjesni što rade. Ali, ni ne moraju biti svjesni. Kao što nisu bili svjesni zločinci u Drugom svjetskom ratu koji su mislili da rade pravedne stvari. …Moguće je i putem masovne histerije pokrenuti zločin i genocid protiv bilo koga. Ovo nam je upozorenje. Netko bi morao snositi odgovornost pred sudom i javnošću.”

Udruga RODA: “predstavljanje lutke s djetetom u naručju uz natpis “Gay dijete iz epruvete” “krajnje bezobzirno i nadasve uvredljivo ne samo prema gay populaciji i ne samo prema osobama koje se bore s neplodnošću, već duboko vjerujemo i prema svakom (budućem) roditelju i svakom djetetu”.

Udruga osoba s problemom neplodnosti BETA: Pomisao da bi netko mogao spaljivati dijete, bilo ono iz epruvete ili ne, imalo ono homoseksualne ili heteroseksualne roditelje, bilo ono homo ili hetero, nedvosmisleno otkriva svjetonazor ljudi kojih se, eto, imamo razloga bojati, i zato je jedino ispravno djelovati PROTIV takvog svjetonazora”.

Kako su gore navedene kvalifikacije i očekivane posljedica ovakva ponašanja vrlo ozbiljni, za očekivati je da će citirani stručnjaci i udruge zatražiti od Platforme 112 da educira svoje aktiviste kako bi usvojili potrebna znanja te svoje ponašenje oslobodili mržnje i netolerancije te svako svoje djelovanje stavili unutar vrijednosti i normi koje su zapisane u Ustavu Republike Hrvatske. U suprotnom bi njihovo netolerantno ponašanje moglo dovesti do zastrašujućih posljedica na koje nas upozoravaju gđa Krizmanić, gospodin Matić te udruge Roda i Beta.

Izvor: Narod
Foto: HRT