božo petrov most

Slobodna Dalmacija u subotnjem broju priloga “Spektar” donosi osobno svjedočanstvo Bože Petrova koji piše, kako kaže, o danima koji će promijeniti Hrvatsku.

U ova četiri tjedna koristili su se, ne mitraljezi, nego teško topništvo simultanih medijskih napada, piše Petrov za “Spektar”.

“Došli su do te razine da mi izmišljaju život, ljubavnice, da me nazivaju pacijentom, nezakonitim sinom nadbiskupa… U isto vrijeme dok su neki političari slatkorječivo obećavali reforme, nudili su krišom našim zastupnicima usluge, nagovarali ih da promijene dres.

Uzimali su članove Mosta, govoreći kako to nije njihova izdaja, nego politički fair-play. Shvaćam da ovisno o vrsti sporta postoje različiti fair-playevi. Tako u kick-boxingu imate puno pravo nekoga zveknuti u glavu da legne na pod ili zadaviti, samo ne smijete udarati u određena mjesta. Do neki dan nisam znao da je za neke fair-play u politici koristiti režimske metode kako bi se ostvarili interesi.

Znao sam da to rade, nisam toliki diletant, samo nisam znao da to tumače političkim fair-playem. Čovjek kad izgubi kompas, pomisli da je svaki smjer dobar smjer.

Stoički smo sve to izdržali, jer smo htjeli pokazati da postoji drukčije lice politike. Da ne morate igrati prljavo, kako biste ostali živi u takvom ringu, da iskrenost i poštenje mogu na kraju pobijediti, čak i u politici”, piše između ostalog Petrov u Slobodnoj Dalmaciji o burnim danima koje proživljava na političkoj sceni.

Izvor: Sloboda.hr/Slobodna Dalmacija