hdz bih izbori konzulat mostar

Izborni stožer HDZ-a BiH na sastanku s glavnim tajnikom HDZ-a Milijanom Brkićem u utorak u Mostaru dogovorio je pripreme za drugi krug hrvatskih predsjedničkih izbora, 11. siječnja, za kojeg su organizirali besplatan autobusni prijevoz glasača prema konzularnim uredima u Tuzli, Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci, a za Mostar i Sarajevo predviđene su i posebne linije za prijevoz glasača iz rubnih dijelova grada, priopćeno je iz HDZ-a.

Zaključeno je, naime, da za drugi krug predsjedničkih izbora, 11. siječnja, besplatan autobusni prijevoz potencijalnih glasača bude osiguran iz općina Unsko-sanske, Posavske, Distrikta – Brčko, Tuzlanske, Zeničko-dobojske, Zapadnohercegovačke, Hercegovačko-neretvanske, Hercegbosanske i Središnje Bosne prema konzularnim uredima u Tuzli, Sarajevu i Mostaru, a za općine iz Sjeverozapadne Bosne prema konzulatu u Banjoj Luci.

Za Mostar i Sarajevo predviđene su posebne linije za prijevoz glasača iz rubnih dijelova grada.

Izborni stožer HDZ-a BiH podsjeća sve birače na obvezu aktivne registracije, te poziva one birače koji se nisu registrirali da provjere svoju registraciju putem web stranice www.izbori.hr .

Posebice skreće pozornost za birače koje imaju adresu b.b. u Republici Hrvatskoj da također mogu uz potvrdu ostvariti svoje pravo glasa.

Oni birači koju se nisu stigli registrirati do 31. prosinca 2014., moći će to učiniti na dan izbora 11. siječnja 2015. godine, uz prethodno popunjen zahtjev za izdavanje potvrde za glasovanje na samom mjestu za glasovanje, uz preporuku da se na biračko mjesto ponese preslika hrvatske putovnice ili BiH osobne iskaznice, zbog značajnog ubrzanja procesa aktivne registracije, ističe se u priopćenju.

Izborni stožer HDZ-a BiH zahvalio se svim biračima koji su se odazvali i izašli na I. krug predsjedničkih izbora i podržali HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović te ujedno poziva birače da u što većem broju izađu na drugi krug predsjedničkih izbora i svojim glasom podrže kandidatkinju Grabar-Kitarović da bude prva predsjednica Republike Hrvatske, dodaje se.