formula 3

Kanađanin Lance Stroll pokazao je na belgijskoj Spa ovaj vikend da veliki incident kojeg je izazvao na utrci Europske Formule 3 u Monzi nije bio slučajnost…

Mladi 16-godišnji vozač našao se na crnoj listi FIA-e nakon što je u dva navrata nevjerojatnom neopreznošću uzrokovao teške sudare pri velikoj brzini u utrkama prestižne europske Formule 3.

Lance Stroll prije nekoliko je tjedana u Monzi napravio ogromnu glupost sudarivši se s Antonijom Giovanazzijem nakon čega je odletio u zaštitnu ogradu i srećom prošao tek s manjim ozljedama.

Da njegovo divljanje na stazi nije slučajnost potvrdio je ovaj vikend u belgijskoj Spa. U duelu za prvu poziciju s Jensenom i Rosenquistom na najopasnijem dijelu staze užasnim potezom izbacio je svu trojicu iz utrke.

Stroll je za kaznu izgubio pravo natjecati se u preostalim utrkama ovaj vikend, a ako ponovi nešto slično, mogao bi ostati u potpunosti i bez svoje vozačke licence. U svakom slučaju, čekaju ga dugi i teški razgovori s čelnim ljudima ovog natjecanja…

Izvor: tportal