programska konvencija hsp as ante starčević ivan tepeš

“Ulazak novih mladih članova u naše redove pokazuje kako pravaška ideja nije mrtva nego da je ona kamen temeljac hrvatske političke misli. Ta ideja ulaskom Hrvatske u EU važnija je nego ikada”, rekao je predsjednik HSP AS Ivan Tepeš na današnjoj skupštini vukovarske podružnice stranke koja je nakon ostavke čelnika dobila novo vodstvo.

Tepeš kaže kako i dalje vukovarska podružnica stranke ostaje najjača stranačka podružnica u Hrvatskoj te da HSP AS i dalje ostaje treća politička stranka, sa hrvatskim predznakom, po snazi u Vukovaru. Najavio je kako HSP AS zasigurno i dalje ostaje čvrsti čimbenik u domoljubnoj koaliciji okupljenoj oko HDZ-a te da su već danas spremni za izbore.

“Što se nas tiče izbori mogu biti već sutra. Počinjemo sa predizbornom kampanjom, a 28. veljače održat ćemo i skup na kojem ćemo predstaviti naše gospodarski i socijalni program”, rekao je Tepeš. “Usporedno se radi i na okupljanju pravaša što je projekt koji bi trebao biti okončan do predstojećih parlamentarnih izbora.”

“Radi se o oko 200.000 glasova pravaša koji su sada rasuti. Okupljanjem svih pravaša pravaška ideja bi postala osjetno jača”, tvrdi Tepeš. HSP AS se proteklih tjedana suočio sa ostavkama više svojih članova, iz raznih dijelova Hrvatske, koji su prešli u Hrvatsku konzervativnu stranku. Odlasci su započeli upravo iz Vukovara gdje je HSP AS ostao bez predsjednika Gradskog vijeća, dogradonačelnika i tri vijećnika. Tepeš pak tvrdi kako su zaprimili ukupno manje od sto ispisnica te da HSP AS i dalje broji preko 15 tisuća članova. Čelnik HSP AS u nedjelju će nazočiti i svečanoj predsjedničkoj inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović na kojoj će biti i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

“U Srbiji su shvatili da treba razvijati dobre odnose sa Hrvatskom. Pri tome se Hrvatska neće postavljati ucjenjivački, kako je to jedno vrijeme radila Slovenija nama prilikom pregovora za pristup EU, ali svakako da moramo iskoristiti članstvo u EU i to isto članstvo uvjetovati Srbiji dok se ne riješi pitanje nestalih, vrati oteto kulturno blago, riješi pitanje zločina, dostave karte minski sumnjivih područja… Moramo raščistiti s prošlošću kako bi mogli graditi bolju budućnost”, zaključio je Tepeš. Za predsjednika vukovarske podružnice HSP AS danas je izabran Drago Adžaga.

>>> Pero Ćorić: Politički ciljevi moraju biti jasno definirani, realni i nepromjenjivi