ivan sinčić živi zid

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Sinčić nakon današnje deložacije obitelji Krčmar sa zagrebačke Savice na kojoj je i priveden poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Još jedna mučna deložacija iza nas. Možemo i dalje zatvarati oči, kriviti sve one koji su se našli u problemu i čekati svoj red u tišini. Jer danas ne morate nigdje pogriješiti. Vjerujte mi, bavim se ovime 5 godina.
Dovoljno je da ostanete bez posla. Letite na cestu.

Dovoljno je da radite i ne dobijete plaću. Letite na cestu.
Dovoljno je da ne platite režije. Ne jer ne želite, jer nitko ne želi ne platiti struju i dobivati ovrhe. Ostanite dužni za smeće. Letite na cestu. Poput gospodina iz Križevaca radi 1 200 kn za smeće.
Imate dug na American ili Master kartici i ne možete ga podmiriti? Letite na cestu. Poput gospođe iz Samobora, tek 3 500 kn.
Dužni ste HRT pretplatu? Letite na cestu.

Koliko god ste malo dužni, 100 kn, nije bitno. Odvjetnički uredi, posebno Hanžeković i društvo, sjest će vam na dom. I letite na cestu. Naše je riječi nedavno potvrdio i sudac Kolakušić na javnoj televiziji.
Sve nas to čeka. Davne 2011. kad je u Hrvatskoj bilo 160 000 blokiranih, govorili smo da će ih 2015. bili duplo. Nazivali su nas luđacima i budalama. Danas ih ima 350 000.
Tvrdimo da će 2019. biti duplo.
Unazad nekoliko godina broj ovršenih nekretnina porastao je za 2 100%. Mora da su svi sami krivi. Svi se usele da bi ih policija ko vreće kupusa bacala usred zime na cestu.

Tvrdimo da će do 2019. stanje bili toliko alarmantno da će većina građana biti gladna. I to neće promijeniti pregovori o tome da li će se naši zavičaji nazivati županje ili regije. Ako ne otvorite oči i pružite otpor, bit ćemo samo još jedna zemlja u nestajanju.
Proces osvješćivanja jest dug i težak, sloboda nije jeftina, ali imajte na umu jednu stvar:
Dug je beskonačan, a imovina je konačna.

Svako dobro.

Hvala i lijep pozdrav, Ivan Sinčić”