italija imigranti

Gotovo svakoga dana tisuće i tisuće imigranata dolazi u Italiju, prelazeći Mediteran u raspadajućim brodovima. Prije nekoliko dana 4000 imigranata dovezeno je na Siciliju tijekom samo 36 sati, a dan ranije došlo ih je oko 2500. Brojke dovoljno govore o veličini problema, a sada je problem postao kritičan.

Calogero Firetto, gradonačelnik sicilijanskog grada Porto Empedocle, koji se često susreće s ilegalnim imigrantima, rekao je “situacija radikalno van kontrole u ovoj nehumanoj drami. Kredibilitet europskih institucija i vlasti je nesiguran. Sada smo suočeni s nepodnošljivim brojkama“. Firetto je dodao kako se Siciliji već gade imigranti.

Enzo Bianco, gradonačelnik Catanie, moli za pomoć. “Općine su na nogama. Više se nisu u stanju nositi s hitnošću tako golemih razmjera i napori bi se trebali raspodijeliti u cijeloj zemlji. Molimo nacionalnu vladu da proglasi izvanredno stanje. Štoviše, zajedno s predsjedništvom, pozivamo sve zemlje EU za stalnom ophodnjom Mediterana sa svojim operacijama spašavanja i pomoći. Sicilija predstavlja granicu Europe, a ne Italije.”

>>> U Europu namjerava ući 600 tisuća ilegalnih imigranata: Italija moli pomoć od EU

Naravno, oni koji zagovaraju prihvat imigranata, a uvijek se nazivaju “borcima za ljudska prava”, ne žele prihvatiti činjenicu da ovdje već postoje ljudi koji imaju također svoja ljudska prava. Ne zaboravimo da nitko ne pritišće azijske zemlje, npr. Kinu ili Južnu Koreju, da prihvate hrpu imigranata. Nitko ne pritišće Izrael ili recimo bogate zemlje poput Arapskih Emirata da prihvate imigrante. Sve se uvijek vrti oko Europe.

Izvor: Pandora Portal