tomislav karamarko hdz vlada velika gorica

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko rekao je u utorak u Velikoj Gorici da Hrvatsku čeka ‘grčki scenarij’ budu li je i dalje vodili lažni ljevičari i lažni socijaldemokrati.

“Trenutna situacija je sve samo ne dobra. Hrvatska država se u režiji lažne socijaldemokracije, lažne ljevice nalazi pred ulaskom u ‘grčki scenarij’. Oni na vlasti tako se ponašaju, a njihovi grčki kolege postali su im uzor, i to oni koji su puno su pričali, a na kraju su pristali na sve uvjete EU”, rekao je Karamarko na klauzuri HDZ-a za VI izbornu jedinicu u Velikoj Gorici.

Karamarko je ocijenio da je politika sadašnje Vlade “socijaldemokracija kabinetske ljevice” koja, kako kaže, ne živi i ne razumije probleme hrvatskog naroda. Ponovio je da je nakon Domovinskog rata i stvaranja hrvatske države pod vodstvom HDZ-a, sada pred HDZ-om druga odgovornost i drugi Domovinski rat jer je HDZ jedina stranka koja svojom snagom i energijom može Hrvatsku izvući iz problema.

Osvrnuo se i na 10 teza gospodarskog oporavka s kojima su izašli vladajući te kritizirao što je među tezama i otpis dugova što, kako ocjenjuje, zapravo znači da se ne želi pravi oporavak, otvaranje novih radnih mjesta i stvaranje kvalitetnog poreznog platiše.

“To je anarhija i loš primjer s kojim žele drugi mandat”, dodao je Karamarko.

Ustvrdio je također da se državni aparat pogrešno koristi i pokazuju mišići na vlastitom narodu te da tu ima i nekih elemenata koji su opasni.

“Vlasti govore: ‘Policija, USKOK, Porezna uprava je u našim rukama i mi ćemo vam sad pokazati’. I to rade. Tu je čitav niz nebuloznih i, rekao bih, političkih tužbi i privođenja”, rekao je te dodao kako u gospodarstvu, gdje je Porezna upravu postala “najžeši represivni aparat” nije ništa bolje.

Pritom ističe kako bi Porezna uprava trebala biti tijelo koje bdije nad poreznim obveznikom, a postala je “dežurni policajac koji čeka i najmanju grešku da bi nekome zatvorila firmu”.

Karamarko je rekao i kako se sad aktualna vlast zalaže i za Pelješki most i za druge projekte te ističe kako su i prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, nekad nazivali zločincem i operetnim generalom, a sad se natječu tko će mu napraviti bolji trg ili veću ulicu.

“Žele doći na vlast s takvim, našim programom”, rekao je Karamarko te izvijestio da je u tijeku konkretiziranje HDZ-ovog gospodarskog programa koji će uključiti i novu prugu Rijeka-Zagreb-Budimpešta, LNG terminal, navodnjavanje.

Predsjednik HDZ-a osvrnuo se i na vojni mimohod u Zagrebu.

“Izmislili su mimohod u Zagrebu ne bi li ugušili narodno veselje, veselje brantelja i mladih”, rekao je Karamarko te dodao da hrvatski saveznici iz Domovinskog rata neće nazočiti mimohodu jer su popustili pod pritiskom Srbije. A gdje je Hrvatska, pita Karamarko i ocjenjuje da je takav rasplet “debakl vlade i diplomacije”.

Naglasio je da će u HDZ-u proslaviti 5. kolovoza sa ponosom i truditi se da dobiju drugi Domovinski rat – rat za svakog mladog čovjeka koji želi otići, rat za svaku neobrađenu oranicu.

Karamarko je na kraju prvog dijela skupa, otvorenog za javnost, nazočne i svih 220.000 članova HDZ-a pozvao na stranačko jedinstvo, a onima koji misle kroz stranku ostvariti neku materijalnu korist, da odmah napuste HDZ. (Hina)