zagreb pride, gay, lgbt, super super, suzavac, napad, nasiljeFoto: fah/narod.hr

U noćnom klubu na Trnju netko je aktivirao sredstvo s nadražujućom tvari i nekoliko je osoba ozlijeđeno, objavila je zagrebačka policija. Udruga Zagreb Pride je objavila da je riječ o nasilju iz mržnje prema sudionicima LGBTIQ zabave u zagrebačkom klubu Super Super i pozvao vlasti da napad osude, a policiju da brzo nađe počinitelja.

Povodom toga, portal narod.hr poslao je upit inspekciji Ministarstva turizma, je li ikad obavila inspekcijski nadzor nad “noćnim klubom SuperSuper” na adresi Radnička cesta 27, Zagreb. Inspekcija je na to odgovorila:

“Poštovani,

U svezi Vašeg upita o tome da li je Turistička inspekcija Ministarstva turizma obavila inspekcijski nadzor nad poslovanjem “noćnog kluba Super Super” na adresi Radnička cesta 27 u Zagrebu, te, ako jest, što je utvrđeno, navodimo kako slijedi:

Ministarstvo turizma, Samostalni sektor turističke inspekcije, Služba turističke inspekcije – Područna jedinica Zagreb, je dana 20. listopada 2016. godine zaprimila prijavu na rad kluba Super Super, na adresi Radnička cesta 27 (u sklopu Tvornice Katran). U predmetnoj prijavi se, između ostalog, navodi kako predmetni klub nema ishođeno rješenje nadležnog Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo o ispunjavanju minimalnih uvjeta za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

Postupajući po predmetnoj prijavi, turistički inspektor je 28. listopada i 2. prosinca 2016. godine, pokušao obaviti inspekcijski nadzor u predmetnom klubu, međutim isti je bio zatvoren, te nije zatekao osobe koje bi mu pružile saznanja o radu i statusu predmetnog objekta.

Nadalje, turistički inspektor je inspekcijskim nadzorima obavljenim 12. i 19. prosinca 2016. godine nad pružanjem ugostiteljskih usluga u prostorijama udruge STUDIO KATRAN, utvrdio osnovanost navoda u predmetnoj prijavi, odnosno utvrdio je da se ugostiteljska djelatnost obavlja bez rješenja nadležnog ureda i o čemu je 20. prosinca 2016. godine obavijestio Carinsku upravu Ministarstva financija.

S poštovanjem,

Ministarstvo turizma
Samostalni sektor turističke inspekcije
Služba inspekcijskog nadzora u području ugostiteljstva i turizma”

>>> BAČEN SUZAVAC NA LGBT ZABAVU U ZAGREBU: Za napad optužili Petrova, Plenkovića, Ilčića, branitelje, ustaše, plagijatore i Trumpa!

>>> EKSKLUZIVNI DOKUMENTI: Klub Super Super – bez dozvole za rad i uvjeta za zaštitu od požara!

Gradski ured potvrdio isto

Na upit posjeduje li “noćni klub SuperSuper” na adresi Radnička cesta 27, Zagreb, svu potrebnu dokumentaciju i dopusnice Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo je odgovorio:

“Na upit uredništva portala Narod.hr, posjeduje li “noćni klub Super Super” na adresi u Zagrebu, Radnička cesta 27, rješenje za rad kao noćni klub očitujemo se sljedeće:

Uvidom u Upisnik ugostiteljskih objekata koji se ne kategoriziraju, a koji se vodi u Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, utvrđeno je da objektu naziva “Super Super” ovaj Ured nije izdao rješenje o udovoljavanju minimalnim uvjetima za obavljanje ugostiteljske djelatnosti vrste noćni klub, te da isti nije upisan u Upisnik.

S poštovanjem,

PROČELNICA

Mirka Jozić, mag. oec.”

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr