rusija turska

Novi incident dogodio se između Rusije i Turske kad je, prema navodima ruske strane, ruski brod morao koristiti oružje da bi izbjegao sudar s turskim brodom.

Kako je priopćilo rusko ministarstvo obrane, posada ruskog razarača Smetljivij bila je primorana koristiti vatreno oružje i ispaliti pucanj upozorenja kako bi spriječila sudar s turskim ribarskim brodom u sjevernom dijelu Egejskog mora. Rusko ministarstvo obrane pozvalo je turskog vojnog atašea na razgovor zbog ovog incidenta.

Kako se navodi u priopćenju koje prenose brojni mediji, posada ruskog broda uočila je turski brod koji se približavao na udaljenosti od oko kilometra.

‘Turski brod nije odgovarao na radijski kontakt, a ni na svjetlosne signale. Pucnjevi upozorenja su ispaljeni kad se turski brod približio na udaljenost od oko 600 metara kako bi bio izbjegnut sudar’, navodi se u priopćenju ruskog ministarstva obrane.

Dalje se dodaje da je turski ribarski brod nakon toga odmah promijenio pravac. Prije tri tjedna turski zrakoplovi su oborili ruski vojni avion na granici Turske i Sirije, što je izazvalo diplomatski incident i znatno pogoršanje odnosa dviju zemalja.

Izvor: Sloboda.hr/tportal