imigranti slavonski brod

Neslužbene informacije dobivene od školskog osoblja tumače kako je riječ o skupini imigranata koji su iskočili iz tranzitnog vlaka na željezničkom kolodvoru.

Iako još nema službenih informacija, sudeći po ogromnoj strci pred slavonskobrodskom Industrijskom školom – policija je uhitila nepoznate osobe koje su s ruksacima bježale u smjeru škole.

Svemu su svjedočili brojni učenici i nastavnici, a neslužbene informacije dobivene od školskog osoblja tumače kako je riječ o imigrantima koji su iskočili iz tranzitnog vlaka na željezničkom kolodvoru. Brojka trenutno varira od svega par pa do osmorice – uhićivani su u naselju Mali Pariz i Koloniji, a nije poznato kakvi su im bili daljnji planovi niti što nose u naprtnjačama.

“Ovakvi incidenti učenike dovode u direktnu ugroženost”, tvrdi jedan od očevidaca. Policija je potvrdila kako je riječ o “dvadesetak imigranata” koje su policijski službenici pronašli i doveli u Zimsko prihvatni tranzitni centar u Slavonskom Brodu. “Nije istinita informacija da su migranti činili kaznena djela”, riječi su policijske glasnogovornice, no potvrđeno je kako su oko 8:30 imigranti iskočili iz vlaka i nastojali pobjeći, uz neidentificiranu prtljagu i ciljeve.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr