imigranti ebola italija

Grčko ministarstvo prometa objavilo je danas da je moldavski teretni brod emitirao SOS signal. Ranije je grčka državna televizija objavila da na brodu navodno ima naoružanih ljudi. Brod je bio na putu za riječku luku, a britanski Telegraph javlja da je oko 400 imigranata, koliko se prema procjeni vlasti nalazi na brodu, otelo 12 članova posade.

Brod ‘Blue Sky M’ u trenutku emitiranja signala plovio je pored otoka Krfa, a podaci sa stranice MarineTraffic, koja prati kretanje brodova, pokazuju da je konačno odredište broda bila luka u Rijeci.

AP javlja da je grčka obalna straža poslala fregatu i helikopter na lice mjesta. Vlasti procjenjuju da se na brodu nalazi oko 400 imigranata, a grčka televizija SKAI javila je da bi ih moglo biti i do 700. Da imigranti otmu brod, još nikad nije zabilježeno, konstatira Telegraph.

List prenosi riječi Roya Paula, programskog direktora Centra za pomoć žrtvama brodskih otmica, koji za Channel 4 kaže da je ovo ‘posve drukčiji scenarij od uobičajenog’ budući da je riječ o europskim, a ne somalskim vodama.

Ovaj incident događa se tek dva dana nakon što je u istom području došlo do požara na trajektu s 471 osobom, u kojemu je do sada poginulo najmanje 10 ljudi.