ilegalni imigrant, granica, slovenija, imigrantiFoto: Jutarnji.hr

Policajac PU karlovačke jučer je na području Prilišća u općini Netretić pucao iz pištolja kako bi se obranio od napada ilegalnog imigranta, javila je to PU karlovačka.

“Reagirao je pravodobno, zakonito i na vrijeme. Naime, odmah nakon što je uočio grupu od četvero muškaraca da ilegalno prelaze granicu prema Sloveniji, zapovjedio je muškarcu koji je još bio na hrvatskoj obali da stane, no umjesto toga, migrant je kolcem krenuo u napad”, objasnio je Josip Ćelić, načelnik PU karlovačke.

Od četvorice imigranata dvojica su u tom trenutku već prešla na teritorij Slovenije i za njima traga slovenska policija, dok je četvrti imigrant pobjegao i obje ga policije traže. Na tom dijelu granice Slovenci su postavili bodljikavu žicu, no ni ona, očito, nije prepreka migrantima koji nalaze način da je zaobiđu ili ipak prijeđu.

“Prilikom zaštite državne granice s Republikom Slovenijom policijski službenik PU karlovačke uporabio vatreno oružje kao sredstvo prisile, tako što je radi odbijanja neposrednog napada na sebe pucao u zemlju u trenutku kada ga je nepoznata osoba krenula fizički napasti. Napadač se nalazi pod nadzorom policije i u tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja. Po završetku kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o svemu utvrđenom”, izvijestili su iz PU karlovačke.

Sindikat policije Hrvatske postupanje policajca ocijenio je profesionalnim. Navode da “policijski službenici svoj posao odrađuju vrhunski i iznad očekivanja, često i bez potpore javnosti, koja je nužna, a u cilju zaštite državne granice, građana i državnog poretka RH”.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji.hr/Vecernji.hr