hzzo

U Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) danas rade 2322 zaposlenika, odnosno njih 136 manje nego prije pet godina. Ipak, u međuvremenu su u toj državnoj ustanovi posao dobila djeca četvero visokopozicioniranih djelatnika HZZO-a, među kojima i sin pomoćnice ravnateljice HZZO-a za pravne poslove, doznaje Večernji list.

“Svi su primljeni po natječaju”, kazala je za Večernji list Jasenka Pap potvrdivši da je njezin sin zaposlen u HZZO-u. Odgovorivši na upit u množini, Jasenka Pap potvrdila je i da taj primjer zapošljavanja člana obitelji od 2013. nije i jedini.

Posao u HZZO-u dobili su sin i kći Stanka Perjana, rukovoditelja Službe za prodaju dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.

Na upit Večernjaka, potvrđeno je da su uz već spomenute, u radni odnos primljeni i kći Ivana Klarića, rukovoditelja Službe za kontrolu i evidenciju uplate doprinosa, te kći Jadranke Durević, rukovoditeljice kadrovske službe u šibenskoj ispostavi HZZO-a. Ista ta služba obavijestila je sve kandidate koji su se prijavili na natječaj za radno mjesto kontrolora obračuna u šibenskom HZZO-u kako je predviđeno da se zaposle dvije osobe, od kojih je jedna kći Jadranke Durević.

Izvor: Sloboda.hr/Večernji list