ruža tomašić hrvatska konzervativna stranka hčsp josip miljak pravaštvo hsp as željko bokulić

Na brojne medijske istupe i otvorene napade Ruže Tomašić na HSP AS, čija je predsjednica bila upravo ona od samog usnutka stranke, oglasio se priopćenjem politički tajnik stranke Željko Bokulić. On posebno naglašava kako njih u HSP AS ne smeta toliko što Ruža Tomašić napada pravaše osobno, već što napada pravaštvo kao političku ideologiju i to iz razloga što je Hrvatska sada u EU, pa joj, prema riječima Ruže Tomašić, pravaštvo sada nije potrebno.

Priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti:

“Vremenski odmak od pet mjeseci nakon izdaje pravaštva i prvog pokušaja nanošenja štete javnim istupom odaslanim iz Bruxellesa iskristalizirali su političke motive Ruže Tomašić i drugih aktera te neslavne političke epizode.

Svakim danom svjedoci smo potvrde onoga na što smo mi u HSP AS prvi ukazivali. Vrlo brzo nakon izlaska iz HSP AS osnovana je filijala engleskih konzervativaca u Hrvatskoj. Svoje navodno jačanje pokušali su prikazivati slabljenjem HSP AS. Europarlamentarka iz redova grupacije engleskih konzervativaca Ruža Tomašić svojim prvim javnim istupima pojašnjava kako je pravaštvo mrtvo i izolirano te da je pravaštvo izgubilo smisao sada kada je RH članica EU, a budućnost je u konzervativizmu na engleski način. Nakon izbornog poraza bivšeg predsjednika RH Ive Josipovića na skupovima filijale engleskih konzervativaca po Hrvatskoj počinje se pojavljivati njegov bivši i nedavno odlikovani savjetnik dr. Stijepo Bartulica. Time postaje još jasnije zašto se pokušaj udara na HSP AS i Domoljubnu koaliciju dogodio samo dva mjeseca prije predsjedničkih izbora jer time se direktno pokušalo utjecati na izborni rezultat i veličanstvenu pobjedu zajedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović.

Smjer kojim ide filijala engleskih konzervativaca vidio se već pri samom odabiru prvog predsjednika koji je bivši istaknuti karlovački SDP-ovac i vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Karlovca Mihovil Stanišić pa ne čudi ni najnoviji podatak kako je Konzervativna stranka u koaliciji sa SDP-om u Općini Orebić smijenila direktoricu Turističke zajednice čiji je jedini krimen članstvo u stranci koja je dio Domoljubne koalicije. Gostovanjem predsjedatelja ECR grupacije engleskih konzervativaca u EU parlamentu dr. Syed Kamalla u Zagrebu na njihovom skupu za nekoliko dana maske su skinute do kraja.

Predsjedništvo HSP AS odbilo je početkom studenog 2014. potpisati ulazak u tu eurogrupaciju u Crnoj Gori što je bivša predsjednica samovoljno dogovorila. Osim njene samovolje HSP AS nije dopustio da ga se zbog nerazumljivih političkih ciljeva i interesa strpa u isti koš sa Strankom za bolju budućnost Fahrudina Radončića iz BiH, koji stoji iza prošlogodišnjih proljetnih prosvjeda kada su se palile i hrvatske institucije po BiH. Jedna od potpisnica trebala je biti stranka iz Crne Gore, Pokret za promjene koja i danas u svom programu svojata Prevlaku.

Nas u HSP AS ne smeta što Ruža Tomašić kao jedna od najvećih političkih prijevara na pravaškoj sceni napada nas pravaše. Smeta nas što napada pravaštvo. Imamo obvezu i potrebu da na ovakav način reagiramo štiteći pravaštvo kao jedini izvorno hrvatski politički svjetonazor. Koliko je dr. Ante Starčević bio ispred svoga vremena govore ove njegove riječi: ‘Dok budemo imali domaćih izdajicah, dotle ćemo imati tudjinacah gospodarah’“, stoji u priopćenju.