imigranti izbjeglice tovarnik

Broj imigranata koji su ušli u Hrvatsku na putu prema zapadnoj Europi premašio je 320 tisuća, a od ponoći do 9 sati ušlo je 2225 migranata i trenutno ih je u prihvatnom zimskom tranzitnom centru u Slavonskom Brodu 2097, izvijestio je MUP.

I dalje se očekuje veliki pritisak imigrantskog vala koji stiže preko Srbije, a od početka migracijske krize u RH je ušlo 320.215 migranata, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Preko pograničnog područja Bapske, preko kojega je u Hrvatsku u više od četrdeset dana imigrantske krize ušlo oko 300.000 imigranata, dok je nešto manji broj prvih dana ulazio preko Tovarnika, u posljendnja dvadeset i četiri sata nije u Hrvatsku ušala niti jedna osoba, potvrdio je u srijedu glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović.

Prihvatni centar u Opatovcu, u koji su imigranti dovoženi s Bapske i u kojemu su bili registrirani i dobili potrebnu pomoć, prazan je. Još u utorak započelo je uklanjanje dijela objekata, rastavljeni su i uklonjeni i šatori ispred prihvatnog centra u kojima su imigranti čekali na ulazak i registraciju. Sam prihvatni centar neće se u potpunosti ugasiti, već će se zadržati najosnovniji objekti unutar njega kako bi se, u slučaju potrebe, centar ponovno mogao aktivirati.

Od utorka se imigraniti, koji iz Srbije ulaze u Hrvatsku, vlakom Hrvatskih željeznica prevoze izravno od srbijanskog pograničnog gradića Šida do zimskog prihvatnog centra u Slavonskom Brodu, a odatle dalje vlakom prema Sloveniji.

Izvor: Sloboda.hr/Hina