8216_52e5271b4f7

Rezultatom 29:28, Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je utakmicu za brončanu medalju od reprezentacije Španjolske te time zauzela poziciju četvrto plasirane reprezentacije Europskog prvenstva 2014. godine.

“Bez obzira na poraz, ja sam ponosan na njih, ponosan što su u nepunih godinu i po’ dana četvrti put se borili za odličje. Šteta, nismo uspjeli četvrti put, zato što smo imali jednu raspoloženu Španjolsku, na moment agresivniju Španjolsku nego što smo bili mi. Mislim da se ključni trenutak dogodio u prvom poluvremenu u 26. minuti da nam je protivnik se odljepio na četiri pogotka razlike.”, riječi su kojima se Slavko Goluža obratio na konferenciji za novicare po završetku utakmice.

7531_52e2ebf7a4f

U nastavku je objasnio razlog poraza: “Jednostavno nismo bili pravi u pravom trenutku, ali ne zato što nismo htjeli, što nismo mogli, nego zato što je ovoga puta protivnik bio u datom trenutku bolji i zato im od srca čestitam. Čestitam ponovno mojim igračima, ne smijemo bit i ne trebamo bit razočarani, moramo biti ponosni! Ja sam sretan što ih treniram.”
“Htio bi se zahvaliti svim našim navijačima. Žao mi je samo zbog njih što nismo uspjeli, jer znam dobro kolko tim navijačima mi značimo.”, riječi su kojima je Goluža zaključio svoje obraćanje predstavnicima medija.

7426_52e2d60ea25

“Ovo mi je prvi put u životu na press konferenciji da ne znam šta da kažem, ne zato što sam razočaran, nego sam prazan skroz.”, poručio je kapetan rukometne reprezentacije Igor Vori. Kroz suze je progovorio: “Kolko sam htio igrat finale i uzet to zlato, nažalost nisam uspio po pedeseti put već.” Također, objasnio je razlog gubitka utakmice za brončanu medalju protiv Španjolske: “Očito je da smo se protiv Danaca, ja osobno, svi mi, vjerojatno psihički smo se ispraznili i nismo se uspjeli vratit, kolko god smo se danas borili prije svega sami sa sobom, sa našom glavom najviše.”, potom je čestitao svim svojim suigračima na odlično odigranom turniru na kojem su, kako kaže, pokazali neke nove stvari.

7988_52e508a8194

Domagoj Duvnjak i srpska reprezentativka Andrea Lekić proglašeni su najboljim igračima svijeta u 2013. godini u izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF).
Nakon Ivana Balića (nagrađen 2003. i 2006.), Duvnjak je drugi Hrvat koji je osvojio ovu nagradu.
Lekić i Duvnjak su oboje dobili točno 33% od ukupnih glasova.
Također, Duvnjak je uvršten u najbolju sedmorku Europskog prvenstva kao najbolji igrač pozicije srednji vanjski uz društvo Danca Niklasa Landina (najbolji vratar), Islanđanina Valura Gudjona Sigurdssona (najbolje lijevo krilo), Danca Mikkela Hansena (najbolji lijevi vanjski), Španjolca Julena Aguinagaldea (najbolji pivot), Poljaka Krzysztofa Lijewskog (najbolji desni vanjski) i Francuza Luca Abaloa (najbolje desno krilo).

csm_world_handball_player_6c35be26cd

Francuska reprezentacija je u finalu uvjerljivo slavila protiv domaćina Danske s 41:32 čime su po treći puta postali Europski prvaci.

csm_awarding_stephane_01_372d49acce

Autor: Z.P.
Foto: Stephane Pillaud / Uros Hocevar