Hrvatski suverenisti danas su objavili da će na predstojećim predsjedničkim izborima podržati Miroslava Škoru. “Njegova kandidatura za nas je iznimno dobra vijest”, kazali su, piše Dnevnik.hr.

“Obavili smo nekoliko razgovora s Miroslavom Škorom i dogovorili podršku Suverenista. Razgovarali smo s njim o programskim i političkim načelima, kao i o njegovim osobnim načelima. Na sva je naša pitanja odgovorio pozitivno, odnosno pokazalo se da je njegov svjetonazor komplementaran s onim što predstavljaju Suverenisti. Našu podršku ima i mi smo mu na raspolaganju…”, rekao je saborski zastupnik i dopredsjednik HRAST-a Hrvoje Zekanović.

“Siguran sam da će on ući u drugi krug, da ćemo prvi put imati predsjednika koji je nezavisni kandidat. Miroslava Škoru je narod pozvao, on se odazvao, mi smo za zajedništvo i zato ga podržavamo”, dodao je. 

Na konferenciji za novinare ispred Hrvatskog sabora govorili su i zamjenik gradonačelnika Vukovara i predsjednik HKS-a Marijan Pavliček, predsjednik HSP AS Hrvoje Niče, koordinatorica građanske inicijative Istina o Istanbulskoj Kristina Pavlović… Pavlović je rekla da “Hrvatskoj treba predsjednik koji se ne boji vlastitog naroda”. Istaknuli su i da ih je Kolinda Grabar-Kitarović razočarala te da misle kako Hrvatskoj treba polupredsjednički sustav.

“Zalažemo se za jačanje funkcije predsjednika. Nama ne treba predsjednik koji će se naslikavati po Hrvatskoj, već predsjednik koji će slušati narod i biti mu na dispoziciji”, rekao je Zekanović.

Hrvatski suverenisti i Ruža Tomašić na izborima za Europski parlament osvojili su jedan mandat. Vjetar u leđa bila im je iznenadna podrška bivšeg savjetnika predsjednice Mate Radeljića i TV voditelja Velimira Bujaneca, koji su  potporu uskratili Bruni Esih i Zlatku Hasanbegoviću, dotadašnjim saveznicima.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr
Foto: Cropix