dsc_0102

U nedjelju je u cijeloj Europi i u svijetu obilježen povijesni dan rušenja zloglasnog Berlinskoga zida, a na taj dan sjećanja, komunistički jugofašisti u Zagrebu, okupljeni u Antifašističku ligu te Inicijativu “Svi mi za Hrvatsku svih nas”, pozvali su hrvatske građane da povodom Dana borbe protiv fašizma i antisemitizma dođu na prosvjed, a u pozivu navode da je “jedan od glavnih generatora zla (fašizma) Crkva”, piše u reakciji predsjednice Hrvatskog pokreta za život i obitelj Ružice Ćavar.

Ćavar je upozorila na letak koji poziva na ovo događanje, a kojeg potpisuje ‘Occupy Croatia’ u kojem piše da “Crkva kako u povijesti, tako i danas, aktivno sudjeluje u propagiranju i provođenju fašističkih vrijednosti. Nakon udarca na prava manjina, sad su na redu prava žena. Ujedno kroz vjeronauk i propovijedi već više od 20 godina širi mržnju prema drugačijima i zagovara klerofašističke vrijednosti. Zbog toga smo Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, prisjećajući se žrtava, posvetili borbi protiv suvremenog oblika fašizma, odnosno Crkve.”

Ćavar ističe da Antifašistička liga te Inicijativa “Svi mi za Hrvatsku svih nas” takozvane Kuće ljudskih prava, pod vodstvom Vesne Teršelič, Milorada Pupovca, Predraga Matvejevića te sličnih “Organiziraju pohod 200-tinjak svojih istomišljenika od Trga hrvatskih velikana, kojemu je nametnuto službeno ime Trg žrtava fašizma, te idu sa svojim transparentima do Trga bana Josipa Jelačića i spomenika banu, koji su njihovi prednici zločinački srušili 1945. godine, te drže huškačke govore, izazivajući i vrijeđajući većinski hrvatski narod, 86-postotno katolički, što sve takozvana hrvatska policija, na čelu sa ministrom Rankom Ostojićem, dozvoljava i odobrava”, naglasila je Ćavar.

Ćavar je kazala kako je jučer u cijeloj Europi i u svijetu obilježen povijesni dan rušenja zloglasnog Berlinskoga zida, a na taj dan sjećanja na taj veliki događaj i početka rušenja toga zločinačkog sustava u cijeloj istočnoj Europi, vidimo veliko slavlje u Saveznoj Republici Njemačkoj, prenosi Narod.hr.

“Sigurno se taj dan obilježava i u svim drugim demokratskim zemljama, ali ne i u Republici Hrvatskoj, koja je od jugosrpskog komunističkog sustava proživjela najveći povijesni genocid hrvatskoga naroda za vrijeme Drugog svjetskog rata, uz 663 ubijena svećenika, časne sestre i druge Bogu posvećene osobe, kao i u miru iza toga rata tijekom jugosrpske komunističke diktature, sve do 1990. godine, ali posebno i tijekom velikosrpske jugokomunističke agresije u vrijeme obrambenog osloboditeljskog i pobjedničkog hrvatskog Domovinskog rata”, zaključila je Ćavar.