miroslav škoro uhvati bingo ritam rtl hrvatska lutrija glavaš

Uprava Hrvatske lutrije koju čine tri SDP-ovca zatražila je od RTL-a da Škoro zbog nastupa za Glavaša više ne vodi show “Uhvati bingo ritam”.

Show “Uhvati bingo ritam”, koji zajedno priređuju RTL televizija i Hrvatska lutrija, prije dva tjedna naglo je prebačen na RTL2, nakon što je samo pet mjeseci bio emitiran na glavnom RTL kanalu.

Neprimjeren nastup

Ta emisija, koju vodi pjevač Miroslav Škoro, imala je vrlo skromnu gledanost, oko pet posto, a otkako se emitira na RTL2, gledanost je pala na manje od dva posto. “Uhvati bingo ritam” prebačen je na slabije gledani kanal dva tjedna nakon što je Škoro pjevao na dočeku Branimira Glavaša u Osijeku, a upravo taj sporni nastup voditelja showa koji financira Hrvatska lutrija, tvrde upućeni, razlog je što je Uhvati bingo ritam završio na RTL2. Naši dobro upućeni izvori kažu da je uprava Hrvatske lutrije, koju čine tri člana SDP-a – Danijel Ferić, Dražen Kovač i Oleg Valjalo – zatražila od RTL-a da Škoro zbog nastupa za Glavaša više ne vodi show za čije emitiranje HL navodno plaća RTL-u oko šest milijuna kuna.

No na RTL-u, s kojim Škoro ima ugovor, to su odbili pa je rezultat tog sukoba prebacivanje emisije na RTL2.

U Hrvatskoj lutriji na naše su pitanje o njihovu stavu u vezi s voditeljem showa Miroslavom Škorom i njegovim pjevanjem na nedavnom dočeku nepravomoćno osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša u Osijeku odgovorili da oni taj nastup smatraju neprimjerenim i štetnim za ugled kompanije te da su prema RTL-u promptno reagirali upućivanjem poziva za javnu ogradu od takvog ponašanja voditelja.

Na konkretno pitanje jesu li tražili od RTL-a da Škoro više ne vodi show i jesu li, nakon što su odbijeni, zatražili da se Uhvati bingo ritam prebaci na RTL2, nisu konkretno odgovorili, no kazali su da Hrvatska lutrija koristi sva pravna sredstva radi zaštite interesa kompanije te da daljnje komentare o trenutačnom poslovnom odnosu s RTL-om u ovom trenutku nisu u mogućnosti davati.

Šutnja RTL-a

Na RTL-u, koji se nikad nije ogradio od nastupa Škore na dočeku Glavaša, pak nisu odgovorili na naš pisani upit u vezi sa Škorom i odnosom s Hrvatskom lutrijom, a nisu odgovarali ni na naše pozive. Škoro nam je pak kazao da nam ne može ništa reći jer je vezan ugovorom s RTL-om i da se obratimo toj TV kući. Zadnji emitirani Uhvati bingo ritam ovaj ponedjeljak imao je gledanost od samo 1,4 posto.