uganda nesto 2222

Hrvatska je dobila prvog azilanta homoseksualne orijentacije u svojoj povijesti, riječ je o mladiću iz Ugande koji je u svom zahtjevu kao razlog traženja azila u našoj zemlji naveo da se u svojoj rodnoj zemlji ne osjeća sigurno jer je homoseksualac. Azil mu je odobren, a dovršena je i procedura izdavanja dokumenata pa Uganđanin sada ima i osobnu iskaznicu Republike Hrvatske.

Dok je čekao dokumente bio je smješten na jednoj lokaciji u Zagrebu. On je prvi azilant kojem je zahtjev odobren zbog homoseksualne orijentacije. Uganda je, naime, trenutačno žestoko kritizirana diljem svijeta zbog drakonskog antigay zakona koji je donesen 20. prosinca 2013. godine, a koji je osobno krajem veljače 2014. godine potpisao predsjednik Yoweri Museveni.

Za više ovakvih tekstova- klikni Like!

Ovim će se putem otvoriti pandorina kutija navale azilanata iz sličnih zemalja sa istim zahtjevima za azil na temelju spolne orjentacije. Nikoga međutim ne brinu podaci svjetskih zdravstvenih organizacija koji ukazuju na to da je Afrika kontinent apsolutno najviše zahvaćen virusom HIV-a, a homoseksualni muškarci su inače poznati kao rizični skupina glede iste bolesti. Uzmite u obzir obje kategorije spojene u jedno, znači homoseksualac iz Afrike, i dobijete pedeset postotnu mogućnost da je čovjek zaražen s HIV-om. Jeli doista želimo epidemiju te smrtonosne bolesti u Hrvatskoj?

Izvor: Portal Pandora
Foto: Abc.net.au