vatrogasci

U dva dana kampanje za prikupljanje novčanih sredstava za hrvatske vatrogasce, koju je pokrenula Hrvatica iz New Yorka Petra Dizdar, prikupljeno je $17.646 (oko 112.000 kuna). Kampanja je pokrenuta na stranici gofundme.com.

“Najdraži prijatelji – imali smo nevjerojatan drugi dan prikupljanja sredstava s više od $13.000 novih donacija od jučer. Probudila sam se s takvim ponosom u srcu i suzama u očima i mogu samo reći HVALA VAM! Vaša darežljivost i pomoć u dijeljenju kampanje je bila nevjerojatna i došla je do tako mnogo ljudi – kod kuće i u inozemstvu. Primili smo toliko poruka i poziva naših vatrogasaca koji su dirnuti velikom podrškom, do drugih građana Hrvatske koji su ponosni i nadaju se (bilo je i nekoliko zanovijetala, ali Hrvati smo pa bi bilo čudno da nije :)”, napisala je Dizdar u četvrtak.

Organizatori, kaže ona, osjećaju veliku odgovornost da novac bude iskorišten na najodgovorniji i najefikasniji način i zato neumorno rade na prikupljanju točnih informacija, ponuda prodavača opreme i ostalom.

“Previše je vatrogasnih jedinica koje trebaju našu pomoć i, iako im ne možemo pomoći svima, nadam se da će naše jedinstvo i trud privući više pažnje na postojeće probleme i konačno donijeti dugotrajnu i zasluženu promjenu za naše heroje”, navodi Dizdar.

Za hrvatske je vatrogasce novac dosad doniralo više od 200 ljudi. Podsjetimo, Dizdar je najavila kako je plan vatrogascima donirati potrebnu opremu, a ne novac.

Izvor: Sloboda.hr/Croexpress.com