hos, damir markušFoto: Facebook

“Godine 1991. sam znao tko mi je neprijatelj i bila je to ”čista” bitka. 2017. godine ne znam tko je sve neprijatelj i protiv koga se sve borimo ali neka znaju da nema predaje, onda pa ni sada ni ubuduće. Znate zašto? Jer i onda a i danas smo Za dom, ništa više, ništa manje”, kaže Damir Markuš.

Damir Markuš, bivši pripadnik HOS-a koji se borio u Vukovaru, u očekivanju je suđenja zbog nošenja i promicanja grba s natpisom Za dom spremni, istog onog koji je nosio u ratu.

Suđenje, kaže, jedva čeka:

– Preradovićeva ulica u Vukovaru 1991 godina. Tu smo imali duge i žestoke bitke sa srpsko četničkom bandom. Svaki dan smo se vidjeli, svaki dan tukli, ginuli, ranjavani, sa oznakom HOS-a na rukavu, za Hrvatsku, za dom.

Preradovićeva ulica, ali u Daruvaru i to 2017 godina. Sudi mi se zbog HOS-a, Za dom spremni na našem rukavu, zbog pozdrava s kojim smo 1991 godine ginuli i to 2017 godine. U Hrvatskoj, ne Jugoslaviji ili Srbiji, u Hrvatskoj, za našu domovinu, za koju su mnogi život dali sa oznakom HOS-a.

Godine 1991. sam znao tko mi je neprijatelj i bila je to ”čista” bitka. 2017. godine ne znam tko je sve neprijatelj i protiv koga se sve borimo ali neka znaju da nema predaje, onda pa ni sada ni ubuduće.
Znate zašto? Jer i onda a i danas smo Za dom, ništa više, ništa manje. Nemam pravo odustati od oznake HOS-a, jer, mnogi su suborci s njom dali život i ako se toga odreknemo, tko smo mi? Nitko. Ovo je prva i zadnja crta obrane, baš kao u Vukovaru 1991.

Zato, jedva čekam sud, jedva čekam pravdu. Ako izgubim, to nije kraj, tek onda krećem, nema labavo, samo jako. A vi svi koji mi dajete podršku, HVALA. Znam da nisam sam – riječi su Damira Markuša, najangažiranijeg HOS-ovca koji je sve stavio sa strane kako bi “izganjao” neke pravde koji HOS-ovci zaslužuju. Tako je stigao napisati knjigu, organizator je mnogih humanitarnih akcija, strastveni BBB kojeg Torcida izuzetno cijeni jer ne krije da voli i Hajduk, čovjek koji je uz Marijanu Petir najviše učinio za Veljka Marića i njegovu obitelj, osoba koja će se do kraja boriti za svoj grb i natpis na njemu.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr