njemačka, imigranti, teroristički napad, islamisti

Jedna je osoba ubijena, a četiri su ranjene u šoping-centru Edeka u hamburškoj četvrti Barmbek, na uglu Hermann-Kauffmann Strasse i Fuhlsbüttler Strasse oko 16.30 sati kada ih je nožem (neki mediji govore o mačeti) napao muškarac, objavio je njemački list Bild pozivajući se na lokalnu policiju.

Prema nekim navodima na koje se poziva Bild, muškarac je tijekom napada vikao “Allahu Akbar” (Bog je velik).

Policija navodi da je napadač djelovao sam, premda neki mediji javljaju da su bila dva napadača. Tu je vijest policija na kraju demantirala, čak štoviše uvjerena je da se radi o “vuku samotnjaku”, odnosno napadaču koji je djelovao sam. Policija je objavila da su četiri osobe ranjene i pomoć im je pružena u obližnjoj bolnici. Napominju kako je još uvijek rano govoriti o tome što je bio motiv napada.

Brzom intervencijom muškarac je onemogućen u daljnjem pohodu te je uhićen. Sve okolne ulice su blokirane, a oko supermarketa su se vidjeli policajci u punoj spremi. Mjesto napada nadlijetali su i policijski helikopteri. Prema izjavama očevidaca, muškarac je ušao u supermarket i odmah počeo nožem ubadati ljude, javljaju iz njemačke policije. Nakon toga je pobjegao, ali nekoliko je ljudi potrčalo za njim. Uzbunili su policiju koja ga je ubrzo privela. Uskoro su se na društvenim mrežama pojavile fotografije čovjeka s bijelom, ali krvavom, kapuljačom na glavi u policijskom automobilu. Svjedoci govore o velikom broju vozila Hitne pomoći oko mjesta napada.

Policija je zamolila građane da ne dolaze u taj dio grada, a stanovnike te četvrti da ne izlaze na ulicu kako ne bi ometali policiju i liječnike u poslu.


Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji.hr/Bild