holding zagreb kontejner papir

Ako Gradska skupština prihvati prijedlog gradonačelnika, onaj koga se uhvati da prevrće kontejnere kako bi iz njih izvadio papir, boce ili tegle može na licu mjesta očekivati kaznu od 2000 kuna.

U Gradu Zagrebu i Holdingu nadaju se da će time stati na kraj kradljivcima papira koji Čistoći godišnje otuđe 3,5 milijuna kuna.

Kradljivce se može zateći kako, bez obzira na mjesto i vrijeme prevrću kontejnere i danju i noću, no policija rijetko kada reagira. Vrijednost kontejnera punog papira iznosi od 300 do 600 kuna, a kradljivci su oprezni i paze da vrijednost ne prelazi 1000 kuna što je šteta ispod koje policija ne kreće u proces kažnjavanja.

Građani će moći alarmirati nadležne

Ako odluku podrže zastupnici, kazne će moći pisati i komunalni redari pa se u Holdingu nadaju da će zaustaviti organiziranu krađu.

“Polovicu gubitka imamo zbog krađe papira, a polovicu zbog štete na spremnicima koju naprave kradljivci. Tako umjesto čistog dobitka tvrtka ima gubitak”, kazali su iz Holdinga.

Prema statistikama, više od 60 posto spremnika za papir od njih oko 1000 stalno se zbog toga mora popravljati. Putem medija planiraju objavljivati brojeve i mail adresu na koje će ih građani moći alarmirati te im slati fotografije.

Izvor: Sloboda.hr/Večernji list