hdz

Hrvatska demokratska zajednica u priopćenju za medije objavljenom u srijedu navečer ističe kako je predsjednik SDP-a Zoran Milanović u svome pismu Mostu nezavisnih lista naveo nešto sasvim drugo nego što je govorio dan prije na konferenciji za medije, na kojoj je “žestoko izvrijeđao HDZ, Domoljubnu koaliciju i Most”, te kako to “najbolje govori koliko su ozbiljni” njegovi prijedlozi i ponude u pregovorima.

“Ovaj Milanovićev preokret u izravnom je sukobu s odlukom Glavnog odbora SDP-a koji je u svojim zaključcima odbio sve prijedloge Mosta”, kaže se u priopćenju HDZ-a. “Milanović u svome pismu navodi nešto sasvim drugo nego što je govorio dan prije na konferenciji za medije, na kojoj je žestoko izvrijeđao HDZ, Domoljubnu koaliciju i Most, i to najbolje govori koliko su ozbiljni njegovi prijedlozi i ponude u pregovorima”.

Hrvatska demokratska zajednica, navodi se, ostaje na načelima politike provođenja reformi koja su postavljena kao temelj razgovora s Mostom, za razliku od Milanovića koji u svom pismu Mostu kao glavni problem hrvatskog društva postavlja raspodjelu fotelja.

“Milanovićevi ciljevi su poznati: razbiti Most, pod svaku cijenu i svim sredstvima konstituirati Sabor na pet minuta, onemogućiti predsjednicu da imenuje privremenu nestranačku vladu i u nove izbore ući s funkcije premijera, kako bi tijekom kampanje nastavio kontrolirati tijekove novca, represivni aparat i državne medije. Svaka opcija u kojoj gubi nadzor nad represivnim aparatom kod Milanovića izaziva strah i paniku jer to ujedno znači i početak procesuiranja kriminalnih radnji koje je počinila njegova Vlada i članovi njegove obitelji”, kaže se u priopćenju koje je potpisao glasnogovrnik HDZ-a Ivan Jabuka.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u srijedu je u ime koalicije Hrvatska raste uputio otvoreno pismo Mostu nezavisnih lista u kojem ih poziva na nastavak razgovora o formiranju nove vlade te ističe kako je spreman razgovarati o lideru Mosta Boži Petrovu kao budućem mandataru. Također, ocjenjuje kako HDZ nije ispunio uvjete koje je definirao Most te da su implicitno odbili mogućnost tripartitne vlade s Mostom i Koalicijom Hrvatska raste.