Ruza_Tomasic_02

Pregovarački timovi HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević (HSP AS) dogovorili su u središnjici najveće oporbene stranke zajednički nastup na izborima za Europski parlament (EP), a iz HSS-a je priopćeno da će o istoj temi s HDZ-om razgovarati idućeg tjedna.

Dogovoreno je da će HSP AS imati dva mjesta na listi, dok će se konačni detalji, odnosno redoslijed na listi, dogovoriti tijekom vikenda.

Iz HSS-a, strateškog partnera HDZ-a, danas je priopćeno da ta stranka kani završiti pregovore s HDZ-om oko zajedničke liste za EU izbore nakon što se njihova kandidatkinja za parlament EU, potpredsjednica stranke Marijana Petir, vrati s kongresa Europskih pučana u Dublinu, koji se održava 6. i 7. ožujka.

Dogovor HDZ-a i HSP AS postignut je iako se početkom veljače Joseph Daul, predsjednik Europske pučke stranke – grupacije kojoj pripada i HDZ, usprotivio stavljanju Tomašić na listu zbog njezinih euroskeptičnih stajališta i činjenice da je nakon ulaska u parlament EU na prošlim izborima pristupila euroskeptičnom Klubu europskih konzervativaca i reformista.

Autor: F.Č./HRT
Foto: HKV